Μια θεσσαλική εταιρεία βιοτεχνολογίας η ProGnosis Biotech, με έδρα τη Λάρισα και εξαγωγική παρουσία σε 40 χώρες, έρχεται να συμβάλει στην καταπολέμηση της πανδημίας με ένα εύκολο, γρήγορο και κυρίως αποτελεσματικό τεστ. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι το εν λόγω τεστ αντιγόνου για την ανίχνευση του COVID-19, απαιτεί μόλις 15 λεπτά για να εμφανίσει το αποτέλεσμα.

Η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

Η ελληνική εταιρία βιοτεχνολογίας ProGnosis Biotech είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη δημιουργία γρήγορου τεστ αντιγόνου για την ανίχνευση του COVID-19. Το Rapid Test Ag 2019-nCoV είναι μια μέθοδος υψηλής ευαισθησίας για την ανίχνευση της πρωτεΐνης του νουκλεοκαψιδίου (NP) (Αντιγόνο) του SARS-CoV-2 σε ρινοφαρυγγικά δείγματα.

Το rapid test της ProGnosis Biotech αποτελεί μία αξιόπιστη μέθοδο ταχείας αναγνώρισης ατόμων θετικών στον ιό, βοηθώντας άμεσα την ιατρική κοινότητα και τις υγειονομικές αρχές στην διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με την κλινική τους κατάσταση. Το Rapid Test Ag 2019-nCoV είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη πραγματοποίηση μαζικών τεστ σε εκτεταμένες πληθυσμιακές ομάδες, ενώ η απλότητα της χρήσης του καθιστά εύκολη τη διενέργεια του σε πληθώρα τοποθεσιών και εγκαταστάσεων.

Το τεστ δεν απαιτεί την ύπαρξη εργαστηριακού εξοπλισμού και παράγει αποτελέσματα που μπορούν να αναγνωστούν οπτικά εντός 15 λεπτών. Το Rapid Test Ag 2019-nCoV έχει λάβει την απαραίτητη έγκριση από τον ΕΟΦ, καθώς και την πιστοποίηση “CE IVD” για ιατροτεχνολογικά προϊόντα, και διατίθεται σε συσκευασίες των 10 και 30 τεστ. Το γρήγορο τεστ ανίχνευσης του COVID-19 αποτελεί το τρίτο Rapid προϊόν της εταιρίας για τον νέο κορονοϊό.

Η ProGnosis Biotech δημιούργησε τον Απρίλιο του 2020 τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2, ενώ πρόσφατα ανέπτυξε και γρήγορο τεστ ανίχνευσης του ιού σε επιφάνειες και αντικείμενα. Τα τεστ που αναπτύχθηκαν για τον COVID-19 μπορούν να συνδράμουν καταλυτικά στον έλεγχο της διασποράς του ιού και να βοηθήσουν σημαντικά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τις υγειονομικές αρχές της χώρας στον αγώνα τους για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. της ProGnosis Biotech A.E.

Το εταιρικό προφίλ

Η Prognosis Βiotech αποτελεί μια καινοτόμο και αμιγώς ελληνική εταιρία βιοτεχνολογίας. Ιδρυθείσα το 2011, η έδρα της βρίσκεται στη Λάρισα όπου στεγάζεται το R&D και η παραγωγή, ενώ στο γραφείο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται το τμήμα πωλήσεων καθώς και διοικητικές λειτουργίες.

Κύριο αντικείμενο της εταιρίας είναι η ανάπτυξη διαγνωστικών τεστ (μεθόδων ELISA & Lateral Flow) για τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων, ενώ τον Απρίλιο του 2020 με απόφαση της διοίκησης δημιουργήθηκε ένα νέο τμήμα παραγωγής ιατροτεχνολογικών προϊόντων με στόχο την ανάπτυξη τεστ για τον COVID-19.

Η ProGnosis Biotech διακρίνεται από την έντονη εξαγωγική της δραστηριότητα, διατηρώντας ένα μεγάλο δίκτυο διανομέων σε όλο τον κόσμο και έχοντας ενεργή παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες.