Οι τουριστικοί πράκτορες, που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία πουλώντας ταξίδια στην Ελλάδα, πληροφορούν την εκεί αγορά τους πως από τον Ιούνιο μπορεί να αρχίσουν να έρχονται. Στις προτεινόμενες περιοχές περιλαμβάνονται μάλιστα παράλια της Θεσσαλίας και της Πιερίας. Δεν ρωτούν, όμως, εάν η κυβέρνηση θα επιτρέψει την είσοδο πολιτών της Ρωσίας (και όχι μόνον) στην Ελλάδα.

Αλλά, όπως φαίνεται, υπάρχει τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης των Ελλήνων ξενοδόχων απέναντι στην Πολωνία και τη Ρωσία, μιας και τα στοιχεία, που δηλώνουν για την πανδημία, είναι επιεικώς αμφισβητήσιμα χαμηλά. Σε κάθε περίπτωση, ο σύνδεσμος ρωσικών tour operators, Atorus, έχει αρχίσει να διαφημίζει τις διακοπές στην Ελλάδα ως ασφαλείς.

Με δεδομένη ότι η προτίμηση των Ρώσων τις προηγούμενες χρονιές ήταν η Τουρκία και η Ισπανία, των οποίων οι επιδόσεις με την πανδημία αφήνουν μικρά περιθώρια αισιοδοξίας για γρήγορη επανέναρξη της τουριστικής τους αγοράς, η Ελλάδα βρίσκεται σε πρώτη ζήτηση. Και έτσι, στη Ρωσία, επεξεργάζονται σενάριο, που εφόσον η πανδημία θα έχει σταθεροποιηθεί το Μάιο στην Ελλάδα και τη Ρωσία, τότε η επανεκκίνηση των ταξιδιών θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του 2ου και 3ου δεκαήμερου του Ιουνίου.

Λ.Ε thessaliaeconomy.gr