Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τέθηκε και επίσημα στην εταιρεία Υιοί Ε. Χατζηκρανιώτη - Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου, μετά από 112 χρόνια λειτουργίας.

Όπως ανακοινώθηκε «η εταιρεία υπήχθη σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, δυνάμει της υπ' αριθμ. 155/2019 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (Τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας), η οποία δημοσιεύθηκε την 20.05.2019 και διόρισε ως ειδική διαχειρίστρια την κα Ευδοκία Παπανδρέου του Αλεξάνδρου, Δικηγόρο Αθηνών».

Με την απόφαση αυτή πέφτουν τίτλοι τέλους για την εταιρεία που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 1907 από τον Ευριπίδη Χατζηκρανιώτη, ο οποίος είχε προσωπικό όραμά του την δημιουργία του πρώτου πετρομύλου της οικογένειας και κατάφερε να θεωρείται μία από τις 10 πρώτες βιομηχανίες του κλάδου της.

Τα προβλήματα της εταιρείας ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα με την κρίση, παρά τις επενδύσεις που πραγματοποίησε για την αναδιάρθρωση της γραμμής παραγωγής του μαλακού σίτου και την προσθήκη νέας γραμμής παραγωγής του σκληρού σίτου φτάνοντας την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου στους180 τόννους/24ωρο. 

Η μειωμένη ζήτηση, οι συσσωρευμένες ζημιές των προηγούμενων χρόνων αλλά και η αδυναμία να μετακυλήσει μέρος του κόστους παραγωγής με αύξηση στις τιμές πώλησης είχε ως αποτέλεσμα, να περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, στο πρώτο εξάμηνο του 2017 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στις 833,83 χιλ. έναντι 1,22 εκατ. ευρώ. αντίστοιχα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, παρουσιάζοντας μείωση κατά 31,89%. 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε υποβάλλει σχέδιο αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων της προς τις πιστώτριες τράπεζες, το οποίο ωστόσο δεν προχώρησε.

Ελένη Μπότα