Απειλητικό για επιχειρηματίες, κατόχους ξενοδοχείων στη Θεσσαλία και σε περιοχές γύρω από αυτή, υψώνεται το σφυρί των πλειστηριασμών από το φθινόπωρο.

Κάποια βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία, ενώ άλλα έχουν ήδη κατεβάσει ρολά. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και καταλύματα που βγαίνουν για δεύτερη ή και τρίτη φορά στο σφυρί, αλλά και κάποια που κάνουν το… ντεμπούτο τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ας δούμε ποια είναι:

Το "Αντωνιάδης" στην Καλαμπάκα

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα βγει για μια ακόμη φορά στο σφυρί ένα από τα πλέον γνωστά ξενοδοχεία στην Καλαμπάκα, το "Αντωνιάδης". Το "Αντωνιάδης" είναι 4 αστέρων, είναι ένα ξενοδοχείο πόλης κλασικού τύπου, δυναμικότητας 98 δωματίων και 174 κλινών, το οποίο αποτελείται από τρεις κτιριακούς όγκους ενοποιημένους και χτισμένους σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 1987 ως το 2009. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 4.764 τ.μ.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από τρία επιμέρους κτίρια, έχει με βάση την άδεια συνολικά 64 δίκλινα δωμάτια, 23 μονόκλινα δωμάτια, μία σουίτα και τρία δωμάτια για Α.ΜΕ.Α., ενώ φαίνεται ότι εντός του όγκου της στέγης του ενός κτιρίου έχουν δημιουργηθεί και άλλα δωμάτια καθ’ υπέρβαση της άδειας. Η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού έχει οριστεί στα 3,28 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Special Financial Solutions, ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για ποσό 800.000 ευρώ, ως μέρος συνολικής απαίτησης ύψους 8,1 εκατ. ευρώ.

Το "Alshides" στο Ελατοχώρι Πιερίας 

Επίσης στις 13 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί και το ξενοδοχείο 3 αστέρων "Alshides", που βρίσκεται στον παλαιό οικισμό Ελατοχωρίου Πιερίας. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 927.550 ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Το Ελατοχώρι αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά χειμερινά τουριστικά θέρετρα της περιοχής, καθώς φιλοξενεί το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο του νομού. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο κλασικού τύπου, που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο. 

To "La Munte Mountain Resort" στο Μέτσοβο

Στις 27 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί το σφυρί για το 4 αστέρων ξενοδοχείο "La Munte Mountain Resort" στο Μέτσοβο.

Με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στο ποσό των 1,44 εκατ. ευρώ, επισπεύδουσα είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Πρόκειται για μια ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία όπως προκύπτει μέσα από το διαδίκτυο, επί του παρόντος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και βρίσκεται στην περιοχή Ανηλίου ενώ απέχει μόλις 100 μέτρα από την πλατεία του οικισμού καθώς και 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Μετσόβου.  

Το τουριστικό κατάλυμα είναι κατασκευασμένο σε ένα οικόπεδο επιφάνειας 1.500 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 484 τ.μ., από πρώτο όροφο επιφάνειας 440,72 τ.μ. καθώς και από δύο υπόγεια συνολικής επιφάνειας 1.060 τ.μ. Το ακίνητο λειτουργούσε σαν ξενοδοχείο κλασικού τύπου – 20 δωματίων και 38 κλινών.

Το "Hotel Honorata" στην Παραλία Κατερίνης 

Για τις 15 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο 2 αστέρων "Hotel Honorata" επί της οδού Κύπρου 18, στην Παραλία Κατερίνης, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 609 χιλ. ευρώ και επισπεύδουσα την Intrum Hellas. Η οικοδομή αποτελείται από ισόγεια πυλωτή, πρώτο, δεύτερο και τρίτο όροφο και κάθε όροφος αποτελείται από τέσσερα διαμερίσματα. Πρόκειται για ξενοδοχείο που διαθέτει 24 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια.

Z.H. thessaliaeconomy.gr