Σε πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων (πρώην ΕΑΣ Τρικάλων) Αχιλλέα Λιούτα, προχωράει, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η Γαλλική εταιρεία βάμβακος Mambo Commodities S.A. για υπόλοιπο οφειλών της ΕΑΣ Τρικάλων από βαμβάκι, ύψους, 1.900.000 δολαρίων USA, για τις οποίες στη Γαλλική εταιρεία είχαν δοθεί επιταγές της θυγατρικής γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ που όμως δεν πληρώθηκαν.

Οι Γάλλοι, έχοντας στα χέρια τους απόφαση των Ελληνικών δικαστηρίων για το σύνολο της οφειλής, προχώρησαν στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του προέδρου του Δ.Σ. αφού εκείνα του Αγροτικού Συνεταιρισμού πρόλαβαν και τα κατάσχεσαν άλλοι, με πρώτη τη Λαρισινή ΒΙΟΛΑΡ Α.Ε.

Ήδη ορίστηκε ο πρώτος πλειστηριασμός, για δύο αγροτεμάχια στα Σερβωτά Τρικάλων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 μέσω της ιστοσελίδας www.eauction.gr ενώπιον του πιστοποιημένου συμβολαιογράφου Φαρκαδόνας Δημητρίου Κολοβού.

Τα δύο ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως θερμοκήπια, είναι μέρος συνολικής έκτασης 74 στρεμμάτων και εκπλειστηριάζονται για την κάλυψη ποσού 50.000 δολαρίων που προέρχεται από την συνολική οφειλή των 1.900.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mampo έχει ήδη κατασχέσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του προέδρου της Ένωσης, ενώ εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για διαταγή πληρωμής εις βάρος της γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ για τις παραπάνω οφειλές.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr