Στα γραφεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, στη Λάρισα, βρέθηκε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους, όπου πήραν μέρος σε συνεδρίαση οργάνου του ΣΘΕΒ.

Το σχετικό δελτίο Τύπου του Συνδέσμου αναφέρει τα εξής:

“Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου, η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, με προσκεκλημένο τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους.

«Η μόνη ελπίδα βιωσιμότητας από το ενεργό χρηματοπιστωτικό σύστημα προκύπτει μέσα από τις τοπικές και επιχειρηματικές συνέργειες και την υποστήριξη των προγραμμάτων της Περιφέρειας καθώς το ενδιαφέρον για την συμμετοχή των επιχειρήσεων σε επιχειρηματικές συνέργειες είναι έντονο την δεδομένη οικονομική συγκυρία».

Με αυτά τα λόγια καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό δίνοντας του τον λόγο προκειμένου να αναφερθεί σε θέματα που αφορούν το ΕΣΠΑ και ειδικότερα προγράμματα επιχειρηματικότητας τα οποία θα προκηρυχθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλία το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε πως η Χώρα μας χρειάζεται μια νέα Βιομηχανική Επανάσταση, διότι χωρίς παραγωγή  δεν υπάρχει ισορροπία στην οικονομία. Θα πρέπει να έχουμε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων προκειμένου να υπάρχει μια ισορροπημένη στρατηγική, σταθερότητα και εμπιστοσύνη.

Ο κ. Αγοραστός επισήμανε για την σημαντικότητα της βράβευσης της Θεσσαλίας ως Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 καθώς και στην προκήρυξη των νέων προτάσεων που θα προκηρυχθούν το προσεχές χρονικό διάστημα από την Περιφέρεια και συγκεκριμένα την δημιουργία Κέντρου Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία «που θα χρηματοδοτεί καινοτόμες επιχειρήσεις από νέους ανθρώπους ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της μετανάστευσης των νέων από την Χώρα (brain drain)». 

Επιπλέον ανέφερε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα προκηρυχθεί ένα πρόγραμμα για την αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με χρηματοδότηση 50% στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. 

Τέλος ο κ. Αγοραστός επισήμανε πως τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλία έχουν γίνει πάνω από 2.000 έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δις ευρώ κι έχουν προχωρήσει.”