Μέρες τώρα οι σημαντικότερες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που αφορούν στην υποβολή Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για λόγους διαφάνειας αλλά και ενστάσεων από κάθε ενδιαφερόμενο, παραμένουν στο σκοτάδι.

Στην αρχική σελίδα του επίσημου ιστότοπου https://www.thessaly.gov.gr/index.aspx η στήλη “Σημαντικές Ανακοινώσεις” δεν ανοίγει καν. Σε ότι αφορά τις 12 αναρτήσεις που περιέχει μόνο οι πρώτες τρεις είναι προσβάσιμες και αφορούν χαμηλού ενδιαφέροντος θεματολογία.

Από εκεί και κάτω όλες οι ανακοινώσεις για τις Μ.Π.Ε. σε σημαντικά έργα όπως λατομεία, ξενοδοχεία, υδροηλεκτρικούς σταθμούς κ.α., δεν είναι αναγνώσιμες καθώς ο σέρβερ δείχνει να έχει βλάβη .

Επειδή οι συγκεκριμένες αναρτήσεις γίνονται ακριβώς για να ενημερωθεί το κοινό και να υποβάλει ενδεχόμενες ενστάσεις σε ότι αφορά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και όχι μόνο, καλό θα ήταν οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας να επιδιορθώσουν τη βλάβη και να ανανεώσουν τον χρόνο ανάγνωσης των συγκεκριμένων δημοσιεύσεων.

Εκτός της κακής εικόνας για την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, βλάβες του είδους είναι εύκολα παρεξηγήσιμες …

Κ.Τ.