Η πιστή τήρηση των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό, όπως αυτά τέθηκαν από την κυβέρνηση, οδήγησε στο σφράγισμα δυο καταστημάτων εστίασης στη Λάρισα, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει προκαλέσει την αναστάτωση και την οργή στους κόλπους των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης, οι οποίοι βλέπουν την έτσι κι αλλιώς προβληματική κατάσταση των επιχειρήσεων τους να επιδεινώνεται, εξαιτίας της αυστηρότητας που επιδεικνύουν οι αρμόδιες αρχές.

«Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε, καθημερινά, εικόνες από ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίες αποδεικνύουν πως σε πλείστες όσες περιπτώσεις παραβιάζεται κατάφωρα η νομοθεσία και στη Λάρισα να μπαίνουν λουκέτα σε επιχειρήσεις που δίνουν αγώνα για να σταθούν όρθιες», δηλώνει ιδιοκτήτης κέντρου εστίασης.

Η πραγματικότητα, όπως την περιγράφουν επαγγελματίες του χώρου, είναι πολύ σκληρή για τα καταστήματα εστίασης που προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις που δημιούργησε το lockdown της περασμένης περιόδου και να αποφύγουν τις απολύσεις προσωπικού.

«Την ώρα που σφραγιζόταν τα καταστήματα μας, σε άλλη περιοχή της Λάρισας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, γινόταν εκδηλώσεις με πολύ περισσότερο κόσμο. Δυστυχώς ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους της χώρας αναγκάζεται να δουλεύει στο 50% της δυναμικότητας και να βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί», συμπληρώνει ο Λαρισαίος επαγγελματίας της εστίασης, χτυπώντας με τον τρόπο αυτό καμπανάκι κινδύνου.

Λ.Π. larissapress.gr