Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή έκθεση τροφίμων SIAL Paris, στην οποία συμμετείχαν 126 χώρες με περισσότερους από 7.000 εκθέτες, ενώ η χώρα μας κατατάχθηκε στην πέμπτη θέση σε επίπεδο συμμετοχών. 

Τη SIAL Paris 2022 περιέγραψε ως τη «μεγαλύτερη αποθήκη τροφίμων του κόσμου» ο Managing Director της SIAL, Νικολά Τρεσεντό. «Είναι μια μοναδική και ολοκληρωμένη αλληλόδραση εμπειρίας για τη βιομηχανία τροφίμων: Οι κορυφαίοι κλάδοι, οι αναδυόμενες αγορές οι αγορές-πυλώνες του ευρωπαϊκού εμπορίου τροφίμων, καθώς και εταιρείες με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης σχηματοποιούν το μέλλον και το παρουσιάζουν στο Παρίσι», δήλωσε η διευθύντρια της έκθεσης SIAL, Όντρεϊ Άσγουορθ. Πράγματι, τα μετρικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν μετά το πέρας της φετινής έκθεσης SIAL Paris 2022 ήταν εντυπωσιακά. Πέρα από τον αριθμό-ρεκόρ των εκθετών (7.000) στον αχανή εκθεσιακό χώρο των 250.000 τ.μ. που έδωσε το δικαίωμα στους διοργανωτές να θεωρούν ότι ο ρόλος της SIAL στο παγκόσμιο στερέωμα της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών αναβαθμίστηκε, υπολογίστηκε ότι παρουσιάστηκαν περισσότερα από 400.000 διαφορετικά προϊόντα στη φετινή έκθεση, με προέλευση από 203 διαφορετικές χώρες, οι οποίες αντιπροσωπεύτηκαν με τουλάχιστον μία εγκατάσταση περιπτέρου.

Ακόμη, οι διοργανωτές ανέφεραν ότι πάνω από 265.000 επαγγελματίες του χώρου του τροφίμου και του ποτού έδωσαν το παρών στη SIAL Paris 2022, το 80% των οποίων εκτός Γαλλίας.

Κωνσταντίνος Βορίλας (Food Reporter)