Αύξηση των πωλήσεων κατάφερε να πετύχει μία από τις εταιρείες των Λαρισαϊκών Ζαχαροπλαστείων "Κωνσταντινίδης" (του Γρηγόρη Κωνσταντινίδη που δραστηριοποιείται αποκλειστικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας και του αναγκαστικού lockdown. Παράλληλα, η λειτουργία των καταστημάτων της αλυσίδας δεν ανεστάλη, ενώ δεν έγινε χρήση της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Να σημειωθεί ότι για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2020 η εταιρεία κατέβαλε μειωμένα μισθώματα κατά 40% για τα 12 καταστήματά, αξιοποιώντας τις σχετικές διατάξεις. Λόγω της φύσης των δραστηριοτήτων της στη λιανική, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, καθώς οι συναλλαγές και οι εισπράξεις πραγματοποιούνται με μετρητά.

Μεταξύ των κυριότερων στόχων της διοίκησης της Κωνσταντινίδης για την τρέχουσα χρήση, είναι η διατήρηση και βελτίωση της θετικής πορείας των αποτελεσμάτων της, καθώς και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της. Σε αυτή την κατεύθυνση, η αλυσίδα εκτιμά ότι θα βοηθήσει σημαντικά το νέο κατάστημα που άνοιξε στο Περιστέρι στην Αττική.

Από την άλλη, προχώρησε τον περασμένο Απρίλιο στο οριστικό κλείσιμο του καταστήματος που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα επί της Σταδίου.  Σε ό,τι αφορά τις φετινές πωλήσεις, η αλυσίδα εκτιμά με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ότι θα κινηθούν ανοδικά, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 5-10% περίπου. Σχετικά με τα κέρδη προ φόρων, αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με εκείνα της χρήσης του 2019.

Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα ζαχαροπλαστείων βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγές ύψους 385 χιλ. ευρώ που έχουν ασκηθεί εναντίον της. Σύμφωνα με την εκτίμηση του νομικού της συμβούλου, το ποσό που είναι πιθανό να κληθεί να καταβάλει η εταιρεία ανέρχεται περίπου σε 150 χιλ. ευρώ.

Κύκλος εργασιών

2019: 7.756

2018: 7.424

Μεταβολή: +4,5%

Αποτέλεσμα μετά από φόρους

2019: 317,717

2018: 94,314

Μεταβολή: +237%

Σύνολο υποχρεώσεων: 1.323

Ματίνα Χαρκοφτάκη