Μέτωπο κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, τον οποίο συνδέουν με επιχειρηματικά συμφέροντα ιδιωτικών κλινικών στη Λάρισα φαίνεται να συγκροτούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Με διαδοχικές ομαδικές ερωτήσεις σε διάστημα μόλις τριών ημερών προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό κατηγορούν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για μεροληπτική στάση υπέρ της «Γενικής Κλινικής Euromedica Θεοτόκος» με στόχο την επαναλειτουργία της αλλά και την έκβαση της υπόθεσης του «Ιπποκράτειου Θεραπευτηρίου», που ελέγχεται για εικονικά νοσήλια και παράνομες συνταγογραφήσεις.

Χθες με ερώτησή τους 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κάνουν λόγο για πακτωλό χρημάτων από τον ΕΟΠΠΥ σε αμφισβητούμενες κλινικές στη Λάρισα υποστηρίζοντας ότι η επιμονή του αν. υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, να προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να στηρίξει την ιδιωτική κλινική «Γενική Κλινική Λάρισας Euromedica Θεοτόκος» προκαλεί πολλά ερωτήματα και κινεί υποψίες. Ενώ τρεις ημέρες νωρίτερα 15 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταξύ των οποίων δύο πρώην υπουργοί Υγείας, οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Ανδρέας Λοβέρδος μιλούν για «εκλεκτικές σχέσεις» με επιχειρηματικά συμφέροντα στο Υπουργείο Υγείας.

Και στις δύο ερωτήσεις – τις οποίες πάντως δεν συνυπογράφουν οι Λαρισαίοι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας της Ν.Δ. και Κώστας Μπαργιώτας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αντίθετα με τον Γ. Κατσιαντώνη που την υπογράφει» - γίνεται αναλυτική αναφορά στην «EUROMEDICA ΘΕΟΤΟΚΟΣ Α.Ε.» και νυν «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ Α.Ε. ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ» αλλά και στα αποτελέσματα του ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Επικρίνεται ο κ. Πολάκης ότι όχι μόνο δεν έλεγξε την υπόθεση ως όφειλε αλλά τον Φεβρουάριο το 2018 «διαπίστωσε» ότι η κλινική πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία της ενώ από τις αρχές του καλοκαιριού ενεργοποίησε τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή για τις ιδιωτικές κλινικές του Υπουργείου Υγείας, η οποία και συνεδρίασε στο τέλος Οκτωβρίου με μοναδικό θέμα την εξέταση ένστασης που είχε υποβληθεί από την κλινική «Θεοτόκο» για την επαναλειτουργία της.

Στην ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. μάλιστα αποκαλύπτεται και η «πρωτοφανής» όπως χαρακτηρίζεται παρέμβαση προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό με την οποία ζήτησε να μάθει για ποιους λόγους δεν έχει χορηγήσει τη σχετική απόφαση για την επαναλειτουργία της κλινικής.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr με πληροφορίες από Ελευθερία