Προσφυγή στη δικαιοσύνη αναγγέλλει ο επιχειρηματίας πρόεδρος του ομίλου Animus και του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης, με αφορμή την «επίσκεψη» που δέχτηκε προχθές από ομάδα αντιεξουσιαστών, τόσο στα γραφεία της επιχείρησής του, όσο και στην οικία του στη Λάρισα.

Ο κ. Νταβέλης κάνει λόγο για «άνανδρη επίθεση» και «επιχείρηση συκοφάντησης». Οι αντιεξουσιαστές της «κατάληψης Ντουγρού» που διατείνονται ότι «στις υγειονομικές κρίσεις κλείνονται οι καλύτερες μπίζνες», πέταξαν τρικάκια και ανήρτησαν πανό.

Εξώδικο ο κ. Νταβέλης απέστειλε και στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για όσα ανήρτησε εναντίον του.

Το κλίμα, γύρω από την Lariplast και τις μάσκες, βάρυνε το Σαββατοκύριακο από δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λάρισα που ήταν προγραμματισμένη την Δευτέρα για τα εγκαίνια της μονάδας.

Καταδικάζει ο ΣΘΕΒ

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη και άνανδρη επίθεση εις βάρος του Προέδρου του Δ.Σ. του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέα Νταβέλη και της οικογένειάς του, που πραγματοποιήθηκε από μια ακραία αντικοινωνική ομάδα.

Οι συμπεριφορές αυτές δεν εκπροσωπούν την κοινωνία και αντιστρατεύονται την προσπάθεια όλων μας να βγούμε από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση με την αναγκαία αλληλεγγύη και συνεργασία.

Ο επιχειρηματικός κόσμος αποτελεί δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας με πλήρη συνείδηση της ευθύνης του και θα συνεχίσει να εργάζεται και να προσφέρει ακόμη περισσότερα προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Ανακοινώσεις καταδίκης της επίθεσης εξέδωσαν επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας και ο σύλλογος εργαζομένων του Animus.

Την στοχοποίηση του επιχειρηματία είχε αποκαλύψει χθες το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Ραδιόφωνο του Σκάϊ για το θέμα της μονάδας παραγωγής μασκών στη Lariplast.

http://www.thessaliaeconomy.gr/blog/eidiseis/georgiadis-stoxopoiithikan-ntavelis-tserepas-mataionei-o-mitsotakis

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το onlarissa.gr