Το trade show World of Coffee, η μεγαλύτερη εμπορική trade show καφέ της Ευρώπης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί 24-26 Ιουνίου 2021 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα, από τον Specialty Coffee Association (SCA) με την υποστήριξη του Χορηγού BWT water+more.

Τον Ιούνιο του 2020, η δημοφιλής εμπορική trade show θα φιλοξενηθεί στη Βαρσοβία της Πολωνίας. Ταξιδεύοντας σε διαφορετική Ευρωπαϊκή πόλη κάθε Ιούνιο, το Word of Coffee αποτελεί την ιδανική εκδήλωση για κάθε επαγγελματία του καφέ - προσελκύοντας ένα πιστό κοινό από την παγκόσμια κοινότητα ειδικών του τομέα, από τους οποίους περισσότεροι από το 80% επιστρέφουν κάθε χρόνο. Το μέγεθος και η φήμη της εκδήλωσης έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία έξι χρόνια.

Ο Γιάννης Αποστολόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος του SCA, αναφέρει για ότι "η Ελλάδα είναι μια χώρα με εκπληκτική κοινότητα specialty coffee, όπως φαίνεται και από το έργο και τις δραστηριότητες των εθελοντών που έχουν αναλάβει το παράρτημα του SCA στη χώρα και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το Metropolitan Expo, Athens για τη διοργάνωση μιας παγκοσμίου κύρους εκδήλωσης και να υποδεχτούμε την παγκόσμια κοινότητα ειδικών στην Αθήνα".

Διαγωνισμοί

Η trade show World of Coffee Athens θα περιλαμβάνει:

• World Barista Championship

• World Cezve/Ibrik Championship

• World Cup Tasters Championship του 2021.

Οι διαγωνισμοί, στους οποίους θα συμμετέχουν περίπου 100 επαγγελματίες του καφέ, διοργανώνονται από το World Coffee Events, την οργάνωση διαχείρισης διαγωνιστικών εκδηλώσεων της SCA.

Foodreporter