Στα σημεία κρίθηκε η επιλογή του προτιμητέου επενδυτή, που θα αναλάβει την τύχη της Creta Farms. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ολλανδική επενδυτική Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου έκανε καλύτερη προσφορά, καθώς αξιώνει μικρότερο κούρεμα των οφειλών της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας. "Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται πολύ σύντομα", σημειώνει στέλεχος της Creta Farms. 

Το σημείο κλειδί, που προκρίνει την Impala Invest έναντι της Lime Capital, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως είναι το ποσοστό του κουρέματος, το οποίο ζητούν οι δύο επενδυτές. Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για τον προτιμητέο επενδυτή, ακολουθεί ο σχεδιασμός του πλαισίου εξυγίανσης, η έγκρισή του από την Creta Farms και η κατάθεσή του στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου. 

H Impala Invest έχει στην ιδιοκτησία της τη Λακωνική Τροφίμων, ενώ θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Βιντζηλαίος ήταν μαζί με το Σπύρο Θεοδωρόπουλο στη Νίκας, πριν τελικά αποσυρθεί. Σημειώνεται ότι, τα τελευταία χρόνια, η Λακωνική Τροφίμων έχει καταφέρει να αυξήσει τον τζίρο της, ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα στις περισσότερες χρονιές είναι ζημιογόνο. 

Στην προσπάθειά της για επιστροφή σε κέρδη, η εταιρεία έχει δημιουργήσει νέο brand, τη νέα σειρά αλλαντικών Primo toast & taste, επέκτεινε τα προϊόντα για το food service, στοχεύοντας και σε αύξηση των πελατών HORECA, ενώ ανασχεδίασε προϊόντα, καταργώντας παράλληλα μη κερδοφόρους κωδικούς. 

Σημειώνεται, τέλος, ότι μεταφέρθηκε η παραγωγική της μονάδα από την Αθήνα στη Σπάρτη, βελτιώθηκαν οι υποδομές και τα πληροφορικά συστήματα ERP, ενώ ενισχύθηκε το εμπορικό τμήμα της εταιρείας, με δύο διευθυντές, σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα.

Η Impala Invest δραστηριοποιείται και στη Βουλγαρία με την εταιρεία Bella Bulgaria.

Νικόλας Ταμπακόπουλος FnB