Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την Αττικό Μετρό στην Intrakat, σύμφωνα με ανάρτηση στην Διαύγεια, που αφορά στην επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης. H συνολική δαπάνη όλου του έργου προ ΦΠΑ, ανέρχεται σε €10,95 εκατ. περίπου, ήτοι με προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης 27,03%, ενώ εκκρεμεί η έγκριση της νομιμότητας της οικείας Σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τις αρχικές εργασίες της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης στα βορειοδυτικά της πόλης.

Η διάρκεια του project εκτιμάται σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί (χωρίς να υπολογίζονται τυχόν καθυστερήσεις), στα μέσα του 2023.

Πηγές από την Intrakat σημειώνουν πως, "πρόκειται για ένα project σημαντικό για την εταιρεία. Τώρα είμαστε στη διαδικασία συλλογής δικαιολητικών, ώστε να τα καταθέσουμε, ενώ μετά, η σύμβαση θα πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Έως το 2022 πιστεύουμε θα ξεκινήσει να τρέχει το project".

Αντικείμενο του έργου είναι η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, η εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών, των διερευνητικών εργασιών των δικτύων κοινής ωφελείας, των εργασιών κυκλοφοριακών παρακάμψεων και λοιπών απαιτούμενων εργασιών στους χώρους του έργου της βορειοδυτικής επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Στο αντικείμενο περιλαμβάνεται και ο χώρος επέκτασης του αμαξοστασίου Πυλαίας, καθώς θεωρείται κρίσιμη η περαιτέρω ανάπτυξη του για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου.

Σύμφωνα με σχετικό χάρτη της Αττικό Μετρό, η γραμμή θα ξεκινά από τον τερματικό σταθμό "Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός" και θα περιλαμβάνει, σε κυκλικό σχεδόν σχήμα, τους σταθμούς: • Επτάλοφος • Μενεμένη • Κορδελιό • Εύοσμος • Ηλιούπολη • Πολίχνη

Η διοίκηση της εισηγμένης βλέπει ευκαιρίες στον ξενοδοχειακό κλάδο, όπου μετά από την κρίση του κορωνοϊού, η αγορά αναμένεται να αναθερμανθεί. "Ο κλάδος των ξενοδοχείων σταδιακά θα αναθερμανθεί. Πρόκειται για μία μεγάλη αγορά που αναμένεται να αναπτύξουμε μέσα στο έτος".

Υπενθυμίζεται πως το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων ανέρχεται σε €328 εκατ., ενώ οι νέες συμβάσεις υπολογίζονται σε €206 εκατ. Από αυτές, έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους €65 εκατ.

Νικόλας Ταμπακόπουλος bnb daily