Δύο θεσσαλικές επιχειρήσεις, η τυροκομική «Ρούσσας» από τον Αλμυρό Μαγνησίας και η αποσταγματοποιϊα «Τσιλιλής» που εδρεύει στα Τρίκαλα, βρίσκονται μεταξύ των είκοσι αναπτυσσόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που εξασφάλισαν τη στήριξη του ΟΠΑΠ μέσω του οργανισμού Endeavor Greece. 

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» θα λάβουν εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη υποστήριξη αλλά και πρόσβαση σε ένα δίκτυο περισσότερων από 70 υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς, που θα τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ώστε με την εξέλιξή τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες. Πρακτικά οι επιχειρήσεις θα λάβουν πρόσβαση σε κατάρτιση, υπηρεσίες συμβούλων, χρηματοδοτικά εργαλεία, βοήθεια για επέκταση σε νέες αγορές κ.ά. 

Πρόκειται για εταιρείες που εκπροσωπούν παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως το λιανικό εμπόριο, οι ναυτιλιακές υπηρεσίες, η επεξεργασία τροφίμων, η τεχνολογία, η φαρμακοβιομηχανία κ.λπ. 

Οι 20 αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είναι οι Alvion Pharmaceuticals, Anassa, Bläuel, Cream Team, Diving Status, Doctoranytime, Evrofarma, Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη, KANAKAS, Madame Shoushou, Nannuka, Nanophos, ΝΗΣΟΣ, Plex.Earth, Pockee, Provertia, Radiki, Τυροκομική εταιρεία Ρούσσας, Spotawheel και Τσιλιλής. 

Oι συγκεκριμένες επιχειρήσεις επιλέγησαν μέσα από ένα σύνολο 539 επιχειρήσεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. «Το “στοίχημα” του ΟΠΑΠ είναι η ανάπτυξη – και εργαζόμαστε εντατικά για να το πετύχουμε», σχολίασε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ. «Γι’ αυτό και η σημερινή μέρα», πρόσθεσε, «είναι ιδιαίτερη για εμάς, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη του προγράμματος “Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ”, που έχει ως στόχο να ενισχύσει τις προοπτικές δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».