Τη δρομολόγηση έργων που θα καταστήσουν το Βόλο κέντρο συνδυασμένων μεταφορών ανακοίνωσε την Παρασκευή σε συνέντευξη τύπου από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας ο Υπουργός Υποδομών- Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση της μελέτης  για την επέκταση του περιφερειακού του Βόλου στο τμήμα από την Αγριά  έως και το Μαλάκι ενώ επίσης δρομολογείται αντιπλημμυρικό έργο για τη θωράκιση του ρέματος στην Αγριά.

Επίσης  μέχρι τον Ιούνιο ολοκληρώνεται όπως είπε και η μελέτη για την κατάργηση του "S" της σιδηροδρομικής γραμμής μέσα από τη Νέα Ιωνία. Το έργο εκτιμάται όπως τόνισε ο Υπουργός ότι θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο του έργου της παράκαμψης της Αγριάς το Υπουργείο Υποδομών δρομολογείται επίσης υδραυλικό έργο για τη θωράκιση του ρέματος στην Αγριά.

Όπως επίσης τονίστηκε ολοκληρώνεται άμεσα η μελέτη βιωσιμότητας για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με το λιμάνι του Αλμυρού και το αεροδρόμιο αλλά και τη δημιουργία τεσσάρων νέων κόμβων μέσα στην πόλη του Βόλου (στο ύψος του Βιολογικού, Αθηνών- Λαρίσης- Μάραθο- Κριθαριά και Χρυσή Ακτή. Αυτό το πλέγμα των παρεμβάσεων όπως τόνισε ο Υπουργός Υποδομών δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε ο Βόλος να καταστεί Κέντρο Συνδυασμένων Μεταφορών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Σπίρτζης δρομολογείται επίσης το έργο της παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου προκειμένου όπως ανέφερε να διορθωθεί ο λανθασμένος σχεδιασμός που είχε ως αποτέλεσμα η διέλευση του δρόμου Χάνια- Κισσός να γίνεται μέσα από το Χιονοδρομικό.

Για τον περιφερειακό δρόμο της Ζαγοράς ο υπουργός υποδομών ανέφερε ότι υπάρχουν διαδικαστικά προβλήματα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να ξεμπλοκαριστεί το έργο. Σύμφωνα με τον Υπουργό η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για να ενταχθεί το έργο είτε από το ΠΕΠ Θεσσαλίας είτε από άλλες πηγές αφού πρώτα επικαιροποιηθεί η μελέτη που υπάρχει.

Ο Υπουργός Υποδομών ρωτήθηκε επίσης για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για το οποίο όπως είπε μέχρι στιγμής ο ίδιος σε όσες συναντήσεις έχουν γίνει, εκφράζεται μόνο σε επίπεδο προθέσεων, η βούληση για τη δημιουργία φορέα που θα αναλάβει τη λειτουργία του, στην πράξη όμως δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί  καμία πρωτοβουλία χρηματοδότησης του εγχειρήματος στην οποία θα μπορούσε να συνδράμει και το Υπουργείο.

Αναφορά έκανε τέλος και στα υδατοδρόμια, λέγοντας ότι ο νόμος είναι προς ψήφιση και ότι ο Βόλος σε συνδυασμό με τις Σποράδες έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να ενταχθεί στο δίκτυο των περιοχών που θα αποκτήσουν υδατοδρόμια ενώ τέλος όσον αφορά τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου, ο υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι είναι ένα έργο που θα πρέπει να συνδυαστεί με το παραγωγικό μοντέλο που θέλει να αποκτήσει ο Νομός Μαγνησίας και προς αυτή την κατεύθυνση κάλεσε τους τοπικούς φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους ώστε μέσα από ευρεία διαβούλευση να καταλήξουν σε μία ώριμη πρόταση που θα μπορεί με παράλληλη αξιοποίηση και του λιμανιού να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής.