Το Επιμελητήριο Λάρισας επισκέφτηκε η πρέσβης του Ισραήλ στη χώρα μας Ιρίτ Μπεν-Άμπα . Το σχετικό δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου αναφέρει:

"Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 24-1-2019 και ώρα 15.30 η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας είχε συνάντηση  στα γραφεία του Επιμελητηρίου με την πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα κα Ιρίτ Μπεν-Άμπα, με την οποία συζήτησε θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Καταρχήν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιαννακόπουλος Σωτήρης εστιάστηκε στο project που ξεκίνησε το Επιμελητήριο Λάρισας για την ίδρυση εταιρίας agromarketing τον περασμένο Μαϊο με την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου στο Τελ Αβίβ μαζί με τον Υφυπουργό αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη και κλιμάκιο του Υπουργείου του και ζήτησε τη βοήθεια της Πρέσβεως στο θέμα αυτό . Ο Πρόεδρος πρότεινε στην κα Μπεν Αμπα να μεσολαβήσει και να προσκαλέσουμε τις μεγάλες ισραηλινές εταιρίες agromarketing στην πόλη μας αυτήν τη φορά, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στο agromarketing και τη διερεύνηση της πρόθεσής τους για επενδύσεις σε αυτό τον τομέα.. 

Κατά δεύτερο λόγο, συζητήθηκε το θέμα του τουρισμού που δέχεται η Ελλάδα από το Ισραήλ (650.000 τουρίστες το χρόνο που έρχονται επαναλαμβανόμενα) ) και ο οποίος αριθμός  αυξάνεται κάθε χρόνο. Οι Ισραηλινοί αγαπούν ιδιαίτερα  την Ελλάδα , την ελληνική κουζίνα και μουσική και το μόνο που μένει σε μας είναι να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα σημεία του Νομού μας και της πόλης μας , προκειμένου να επισκεφθούν και τη Λάρισα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της πρέσβεως. (Αρκεί να αναφερθεί ότι η συναγωγή της Λάρισας είναι η παλαιότερη στην Ελλάδα.)

Επιπρόσθετα, οι παριστάμενοι συζήτησαν και τη δυνατότητα αύξησης των εξαγωγών μας στο Ισραήλ και γενικότερα σε όλο τον κόσμο με την πιστοποίηση kosher των προϊόντων μας και τρόπους συνεργασίας για το κοινό επιχειρηματικό όφελος των 2 χωρών.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε τη στήριξη της Πρέσβεως και τη μεσολάβησή της στο να δοθούν υποτροφίες από την Ισραηλινή κυβέρνηση σε Ελληνες αποφοίτους των ΤΕΙ και ΑΕΙ για να μυηθούν και να εντρυφήσουν στην έρευνα και τεχνολογία  του Ισραήλ και να ιδρύσουν στη συνέχεια start up εταιρίες στην Ελλάδα, ακολουθώντας το ισραηλινό μοντέλο".