Το υπουργείο Ναυτιλίας θα στηρίξει τις αλλαγές δρομολογίων στις Σποράδες, όπως δεσμεύτηκε ο υφυπουργός κ. Σαντορινιός, σε συνάντηση με τους δημάρχους για να λυθεί το πρόβλημα της σύνδεσης της Σκοπέλου και της Αλοννήσου με τη Σκιάθο, μετά τις 9 το βράδυ. Το πράσινο φως πρέπει ωστόσο να δώσουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες και να προχωρήσουν σε αλλαγές δρομολογίων ώστε οι τουρίστες που φθάνουν αεροπορικώς στη Σκιάθο μέχρι τις 9 το βράδυ να μπορούν να ταξιδέψουν στους προορισμούς τους, που θα είναι η Σκόπελος ή η Αλόννησος. Αυτή την εβδομάδα θα προγραμματιστεί και νέα συνάντηση με το υπουργείο, ενώ αναμένονται οι απαντήσεις και από τις εταιρείες.

Οι δήμαρχοι Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου τόνισαν προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό ότι πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός των συνδυασμένων μεταφορών ακτοπλοϊκών – αεροπορικών με ταυτόχρονη λύση των προβλημάτων που προκύπτουν στην διασύνδεση Σκοπέλου και Αλοννήσου με το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Το πρόβλημα εντοπίζεται (κυρίως σε πτήσεις εξωτερικού), καθώς τα υφιστάμενα δρομολόγια όλων των ακτοπλοϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή δεν καλύπτουν τη μετακίνηση των επισκεπτών από τη Σκιάθο στα υπόλοιπα νησιά.

Οι δήμαρχοι έχουν καταθέσει πρόταση που αφορά στην τροποποίηση των ωρών αναχώρησης του flying cat 6 από τα λιμάνια του Βόλου, της Αλοννήσου και του Αγ. Κωνσταντίνου.

Προτείνουν λοιπόν την Παρασκευή αναχώρηση από Άγιο Κωνσταντίνο στις 19:00 αντί στις 17:00.

Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη αναχώρηση από Βόλο στις 19:00 αντί στις 14:30 και 16:00.

Εάν αυτό δεν είναι εφικτό τουλάχιστον τη Δευτέρα και την Τετάρτη.

Τέλος προτείνουν την αναχώρηση καθημερινά πλην Κυριακής από την Αλόννησο στις 06:00 αντί στις 06:40.

Το ζητούμενο είναι η ύπαρξη δρομολογίου στις 21:00 από Σκιάθο προς Σκόπελο – Αλόννησο για να καλύπτει όλες τις αφίξεις από το μεσημέρι και μετά και η πρωινή αναχώρηση 06:00 από την Αλόννησο να καλύπτει τις πρωινές αναχωρήσεις.

Θεσσαλία