Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η είδηση ότι ένα περιουσιακό στοιχείο που ανήκει σε δυο σημαντικές επιχειρηματικές οικογένειες της Θεσσαλίας όπως είναι οι Κανέλλας – Γατένιος βγαίνει σε πλειστηριασμό, παρά το ίδιο το ακίνητο που είναι ο Πύργος Χαροκόπου στη Γιάννουλη της Λάρισας.

Ακριβώς διότι το ιστορικό αυτό κτίσμα, που χρόνια τώρα σαπίζει παραμένοντας αναξιοποίητο, δεν πρόκειται να πάθει τίποτα χειρότερο από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Αντιθέτως ο πλειστηριασμός αναμένεται να έχει θετική επίδραση στην διάσωσή του καθώς όποιος αποφασίσει να το αγοράσει προφανώς σκοπεύει να το αναδείξει και να το αξιοποιήσει.

Ούτε φυσικά έχουν κάποια βάση οι κραυγές αγωνίας από πολιτικούς που ανακάλυψαν ότι το ακίνητο πρόκειται να εκποιηθεί, διότι ο Δήμος Λαρισσαίων ή το δημόσιο, αν το θέλουν, μπορούν να σπεύσουν να το αγοράσουν σε συνεννόηση με την τράπεζα Πειραιώς που κρατάει το σφυρί.

Οι οικογένειες Κανέλλα – Γατένιου δραστηριοποιούνται εδώ και δεκαετίες στον χώρο του εμπορίου, των ακινήτων, του τουρισμού, της Υγείας και αλλού, έχοντας και αρκετές κοινές επιχειρήσεις.

Σημαντικά τους περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται στον νομό Λάρισας, στην Αττική, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

Ο Πύργος Χαροκόπου, που κάποτε έζησε σε αυτόν η Μελίνα Μερκούρη ως σύζυγος του μεγαλοκτηματία Χαροκόπου, ανήκει στους Βιτάλ Γατένιο, Νέστορα Κανέλλα, και Λουίζα Γατένιου. Το οικόπεδο έχει έκταση 4,6 στρέμματα και πλειστηριάζεται στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 με τιμή πρώτης προσφοράς τις 561.000 ευρώ.

Το ακίνητο είναι προσημειωμένο στην τράπεζα Πειραιώς για το ποσό των 3.602.925 ευρώ.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr