Όταν στα χέρια των funds έχουν μεταβιβαστεί από τις τράπεζες 700.000 ακίνητα μέσω των κόκκινων δανείων, είναι προφανές ότι το σφυρί των πλειστηριασμών θα χτυπάει για πολλά χρόνια.

Στη Θεσσαλία οι πλειστηριασμοί ανέρχονται σε χιλιάδες και αφορούν όλα τα είδη των ακινήτων με τα ξενοδοχεία να έχουν περίοπτη θέση μεταξύ αυτών. 

Ήδη το προσεχές δίμηνο τέσσερις θεσσαλικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βγαίνουν σε πλειοδοσία:

-Το ξενοδοχείο «Ληθάνεμον» βρίσκεται στον Αγνώντα της Σκοπέλου σε οικόπεδο έκτασης 1.139,80 τ.μ., εντός των ορίων του οικισμού, όπου ισχύουν όροι δόμησης για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων και εντός ζώνης Natura 2000. Είναι χτισμένο επί του κεντρικού οδικού άξονα που ενώνει τη Χώρα με τον οικισμό και μόλις 40 μέτρα από την ακτή με τον ομώνυμο όρμο και το λιμανάκι. Η μονάδα αποτελείται από δύο διώροφα κτίρια με υπόγειο και πισίνα. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου, με επισπεύδουσα τη Eurobank και τιμή εκκίνησης 550.000 ευρώ. 

-Για τις 19 Οκτωβρίου στο νησί του Παπαδιαμάντη έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του «Skiathos Club Hotel». Πρόκειται για ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας, 4 αστέρων, με δυναμικότητα 31 δωμάτια και 70 κλίνες. Το ακίνητο είναι χτισμένο σε οικόπεδο που βρίσκεται εκτός οικισμού στην περιοχή Κατσαρός. Το συγκρότημα αποτελείται από δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους κτίσματα με συνολική επιφάνεια 1.584,72 τ.μ. Επισπεύδουσα είναι η Cepal και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,19 εκατ. ευρώ.

-Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 5 Οκτωβρίου, αναμένεται να χτυπήσει το σφυρί για το ξενοδοχείο «Stellina» στην Αμμουδιά της Σκιάθου, σε απόσταση 400 μ. από το αεροδρόμιο και περίπου 1 χλμ. από το λιμάνι και το κέντρο της Xώρας. Το ξενοδοχείο αποτελείται από τρία κτίρια και διαθέτει 73 δωμάτια. Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 2,25 εκατ. ευρώ.

-Την ίδια ημέρα βγαίνει με επισπεύδουσα την Cepal, βγαίνει σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο κλασικού τύπου, τάξης 3 αστέρων, με την επωνυμία «Κυβέλη», στον οικισμό Παλαιών Πόρων του Δήμου Δίου-Ολύμπου Πιερίας. Έχει δυναμικότητα 10 δωματίων (22 κλινών) και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στις 442.000 ευρώ.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr

* Στη φωτογραφία το Stellina της Σκιάθου