Ως πρώτο βήμα για μια γενικότερη ανασυγκρότηση, αλλά και «συμμάζεμα» της Intrakat, η οποία διατηρεί την μονάδα στη Λάρισα, ερμηνεύουν παράγοντες της κατασκευαστικής αγοράς την απόφαση για συγχώνευση, μέσω απορρόφησης, της θυγατρικής Eurokat.

H συγκεκριμένη εταιρία, με πτυχίο 3ης τάξης, είχε συσταθεί το 2005 και δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων στη διαχείριση χώρων στάθμευσης. Στην απόφαση της εισηγμένης τονίζεται ότι η συγχώνευση θα έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη μικρότερου κόστους λειτουργίας και οικονομιών κλίμακος. Έτσι, στον «επόμενο τόνο», ο κατασκευαστικός βραχίονας της Παιανίας θα παραμείνει με βασικές θυγατρικές την Intradevelopment που δραστηριοποιείται στα τουριστικά projects, την Intrapower, την Fracasso και τις Intracom Construct (Pουμανία) και Intrakat International (Kύπρος) στο εξωτερικό.

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (κατά 7,6 εκατ.) του μητρικού ομίλου της Intrakat, που καλύφθηκε σε ποσοστό 93,79% καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.