Οι μεγάλες προκλήσεις για τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο τροφίμων σε όλον τον κόσμο και στη χώρα μας, την ιχθυοκαλλιέργεια, θα απασχολήσουν το συνέδριο που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τον Ιούνιο. 

Σήμερα το 50% της παγκόσμιας κατανάλωσης ψαριών προέρχεται πλέον από ιχθυοκαλλιέργειες και το ποσοστό θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παρά τη γεωμετρική αύξηση της παραγωγής, απέχουμε πολύ από την κάλυψη της ζήτησης, καθώς εισάγεται το 68% της κατανάλωσης.

Η Ελλάδα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή και να αξιοποιήσει στο έπακρο τα μοναδικά χωροταξικά και περιβαλλοντικά της πλεονεκτήματα σε συνδυασμό με την επικείμενη επιχειρηματική αναδιοργάνωση του κλάδου και την είσοδο νέων δυναμικών επιχειρηματικών σχημάτων.

Τo συνέδριο «Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια ως βασικός πυλώνας ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας» συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Αmbio AE και την Dome Consulting στις 22 και 23 Ιουνίου 2018 στο ξενοδοχείο «Domotel Kastri» στη Νέα Ερυθραία.