Συνολικά 28 εστιατόρια βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο στην τελετή απονομής των εθνικών βραβείων γαστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. 

Την πρώτη θέση της βαθμολογίας κατέκτησε το εστιατόριο του σεφ Έκτορα Μποτρίνι, Etrusco στην Κέρκυρα, ενώ τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τα Botrini’s, Σπονδή και Varoulko Seaside, καθώς και το Fresco από τη Χαλκιδική. 

Το Dîner de gala επιμελήθηκε ο Αργεντινός Mauro Colagreco - από το εστιατόριο Mirazur στην Κυανή Ακτή, βραβευμένο ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2019 από το θεσμό των World’s 50 Best Restaurants –, ο οποίος έχει διακριθεί με τρία αστέρια Michelin.

Τα εστιατόρια που τιμήθηκαν με Χρυσό Σκούφο

Etrusco (17/20, Σύγχρονη κουζίνα, Κάτω Κορακιάνα – Κέρκυρα), Botrini’s (16/20, Σύγχρονη κουζίνα, Χαλάνδρι), Fresco (16/20, Ιταλική κουζίνα, ξενοδοχείο Sani Dunes – Σάνη Χαλκιδικής), Σπονδή (16/20, Γαλλική κουζίνα, Παγκράτι), Varoulko Seaside (16/20, Σύγχρονη ελληνική κουζίνα, Μικρολίμανο), Hytra (15,5/20, Σύγχρονη κουζίνα, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Νέος Κόσμος), Lauda (15,5/20, Σύγχρονη κουζίνα, ξενοδοχείο Andronis Boutique Hotel – Οία Σαντορίνης), Lycabettus Restaurant (15,5/20, Σύγχρονη κουζίνα, ξενοδοχείο Andronis Boutique Hotel – Οία Σαντορίνης), Matsuhisa Athens (15,5/20, Ιαπωνική κουζίνα, ξενοδοχείο Astir Palace - Βουλιαγμένη), Matsuhisa Mykonos (15,5/20, Ιαπωνική κουζίνα, ξενοδοχείο Belvedere, Ρόχαρη Μυκόνου), Noble Gourmet Restaurant (15,5/20, Σύγχρονη ελληνική κουζίνα, ξενοδοχείο Elysium Resort & Spa – Καλλιθέα Ρόδου), Patio (15,5/20, Σύγχρονη κουζίνα, ξενοδοχείο The Margi – Βουλιαγμένη), Premiere (15,5/20, Σύγχρονη κουζίνα, ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental – Νέος Κόσμος), Squirrel (15,5/20, Σύγχρονη κουζίνα, ξενοδοχείο Danai Beach Resort – Νικήτη Χαλκιδικής), Treehouse (15,5/20, Σύγχρονη κουζίνα, ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort – Βουρβουρού Χαλκιδικής), Tudor Hall (15,5/20, Σύγχρονη ελληνική κουζίνα, ξενοδοχείο King George – Σύνταγμα), Aleria (15/20, Σύγχρονη ελληνική κουζίνα, Μεταξουργείο), Calypso (15/20, Σύγχρονη κουζίνα, ξενοδοχείο Elounda Peninsula All Suite Hotel – Ελούντα Κρήτης), CTC (15/20, Σύγχρονη κουζίνα, Ιλίσια), Dionysos (15/20, Σύγχρονη κουζίνα, ξενοδοχείο Elounda Beach – Ελούντα Κρήτης), Elements Restaurant (15/20, Σύγχρονη κουζίνα, ξενοδοχείο Canaves Epitome – Οία Σαντορίνης), GB Roof Garden (15/20, Σύγχρονη κουζίνα, ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία – Σύνταγμα), Grandma’s (15/20, Σύγχρονη κουζίνα, ξενοδοχείο Liostasi Hotel & Suites – Ίος), Ovac (15/20, Ασιατική κουζίνα, ξενοδοχείο Cavo Tagoo – Ημεροβίγλι Σαντορίνης), Petra Restaurant (15/20, Σύγχρονη ελληνική κουζίνα, ξενοδοχείο Canaves Oia Suites – Οία Σαντορίνης), Salonica Restaurant & Bar (15/20, Σύγχρονη ελληνική κουζίνα, ξενοδοχείο Makedonia Palace – Θεσσαλονίκη), Σελήνη (15/20, Σύγχρονη ελληνική κουζίνα, Πύργος Σαντορίνης), Tomata (15/20, Σύγχρονη ελληνική κουζίνα, ξενοδοχείο Sani Marina – Σάνη Χαλκιδικής).

Z.H. thessaliaeconomy.gr