Στο Λαύριο θα εγκαταστήσει η Microsoft τα Data Centers, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ για την εγκατάσταση, η εταιρεία φαίνεται να έχει καταλήξει στην έκταση του παλαιού εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Αιγαίον.

Σύμφωνα με πηγές η αρχική επένδυση είναι της τάξεως των €400 εκατ. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως, ένα μέρος των διοικητικών υπηρεσιών της εταιρείας θα φιλοξενηθούν στο Μαρούσι.

Το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Λαναρά, έχει έκταση πάνω από 100 στρ. και γειτνιάζει με οικόπεδα αντίστοιχης έκτασης. "Ενδέχεται και τα γύρω οικόπεδα να αξιοποιηθούν για την ανέγερση υποστηρικτικών μονάδων και αποθηκών.

Επίσης  η έκταση έχει εγκαταλελειμένες πολυκατοικίες, που δυνητικά θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τους υπαλλήλους των Data Centers. Η περιοχή έχει καλές κλιματολογικές συνθήκες και θερμότητα, επομένως μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες υποδομές υπολογιστικής ισχύος, ενώ διαθέτει πρόσβαση σε ηλεκτρικό υψηλής τάσης και σύνδεση με οδικά, σιδηροδρομικά και θαλάσσια δίκτυα. Ακόμη, βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και στο αεροδρόμιο", επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

BnB