Στην απόφαση να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις με τον ΘΕΣγάλα έλαβε η οικογένεια Καντώνια αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της οικονομικής ιστοσελίδας mononews.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, "όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην οικογένεια, οι Θεσσαλοί επιχειρηματίες της Cosmos Aluminium κατέληξαν πως δεν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προσπάθεια εξυγίανσης του συνεταιρισμού υπό τις παρούσες συνθήκες, ύστερα από την ολοκλήρωση εκτεταμένου ελέγχου που πραγματοποίησαν στα οικονομικά του στοιχεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καταλυτικό ρόλο έπαιξε το μέγεθος των υποχρεώσεων που βαραίνουν τον συνεταιρισμό και η δυσκολία στη διαχείρισή του. «Τα ευρήματα του ελέγχου έδειξαν πως είναι μια δύσκολη υπόθεση, με πολλά εμπόδια», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Διευκρινίζουν ωστόσο, πως αυτό δεν σημαίνει πως ο συνεταιρισμός είναι σε τραγική κατάσταση, ή ότι το επιχειρηματικό concept των αυτόματων πωλητών γάλακτος που ανέπτυξαν με μεγάλη επιτυχία οι συντοπίτες τους έχει χάσει την αξία του. Αντίθετα, θεωρούν ότι μπορεί να σταθεί επάξια στον ανταγωνισμό και να εξελιχθεί.

Μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επανεξετάσουν τη στάση τους εάν αλλάξουν τα δεδομένα στην υπόθεση εξυγίανσης, κυρίως όσον αφορά στο κομμάτι των υποχρεώσεων.

Η οικογένεια Καντώνια έχει ενημερώσει τους υπεύθυνους του ΘΕΣγάλα, οι οποίοι καλούνται πλέον να αναζητήσουν νέο επενδυτή ή να βρουν άλλη λύση για να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα, τα οποία είναι πιεστικά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συνεταιριστές εκτός από τις συζητήσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού που ανέρχεται σε περίπου 6 εκατ. ευρώ, εξετάζουν τώρα την προσφυγή στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα. Μια κίνηση που εφ’ όσον επικροτήσει η πλειονότητα των πιστωτών, μπορεί να οδηγήσει σε δραστική μείωση των υποχρεώσεων και μαζί θα αυξήσει τις πιθανότητες εισόδου στρατηγικού επενδυτή.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του συνεταιρισμού, ο οποίος δημιούργησε νέα δεδομένα στην εγχώρια αγορά γάλακτος.

Γιώργος Μανέτας (mononews.gr)"