Τουλάχιστον κατά 6 εκατ. ευρώ μπαίνει «μέσα» ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ) σύμφωνα με το mononews.gr. Ο οργανισμός των σιδηροδρόμων, ύστερα από την τραγωδία στα Τέμπη αλλά και τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, αναμένεται να έρθει αντιμέτωπος με μία πολύ δύσκολη διετία.

Άνθρωπος με πολύ καλή γνώση των όσων συμβαίνουν στον ΟΣΕ αναφέρει ότι στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 2023 ο Οργανισμός καταγράφει έσοδα 351,3 εκατ. Ευρώ, ενώ τα έξοδά του ανέρχονται στα 357,5 εκατ. Ευρώ.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι πως θα καταφέρει το κράτος να ισοσκελίσει τις ζημιές του ΟΣΕ και κυρίως τι θα κάνει ο επικεφαλής του οργανισμού.

Για τον τελευταίο θα πρέπει να περιμένουμε έως τα τέλη του Δεκεμβρίου καθώς o υπουργός υποδομών προσπαθεί, παρά τον υφιστάμενο νόμο που πέρασε η προηγούμενη ηγεσία, να συγχωνεύσει τους τρεις δημόσιους φορείς των ελληνικών σιδηροδρόμων (ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ και ΟΣΕ).

Εάν αυτό συμβεί τότε θα πρέπει να δούμε ποιο θα είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές και παραμένει ερωτηματικό τι θα γίνει με τους προέδρους των οργανισμών, οι οποίοι είναι ο Παναγιώτης Τερεζάκης (ΟΣΕ), Χρήστος Παληός (ΕΡΓΟΣΕ), και ο Κωνσταντίνος Κεσεντές (ΓΑΙΑΟΣΕ).

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από mononews.gr)