Την μεγάλη δυναμική της θεσσαλικής γης φανερώνει η ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο τεσσάρων νέων επενδύσεων σε φρούτα και οπωροκηπευτικά, στις περιοχές Αγιάς και Τεμπών του νομού Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Αγρόκτημα Νικούλης στην Αγιά δημιουργεί μονάδας επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών και συνεπικουρικές εγκαταστάσεις συντήρησης με επενδυτικό σχέδιο, για το οποίο εγκρίθηκε συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ύψους €681.620,50. Αντίστοιχα, στον ίδιο δήμο (Αγιάς) η Καραπαρίση Ευαγγελία επεκτείνει την παραγωγική δραστηριότητα της υφιστάμενης έκτασης που κατέχει για γεωργική εκμετάλλευση, για παραγωγή αραβοσίτου για ιδιωτική ετικέτα. Το αντίστοιχο επενδυτικό σχέδιο εγκρίθηκε για συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ύψους €126.200, εκ των οποίων το 50% αφορά καθαρή επιχορήγηση.

Στον δήμο Αγιάς δημιουργεί επίσης μονάδα επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών, με αντίστοιχες εγκαταστάσεις και για συντήρηση, η εταιρεία Αφοί Μπιμπίκου ΙΚΕ, το επενδυτικό σχέδιο της οποίας εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ύψους €740.815,80, εκ των οποίων το 55% αφορά καθαρή επιχορήγηση.

Το Αγρόκτημα Καλλιαντζή, στο δήμο Τεμπών, έχει ήδη στη διάθεσή του υδροπονικά θερμοκήπια για φυλλώδη λαχανικά (δύοσμο, μαϊντανό, χόρτα βλήτα, μαρούλια, σαλάτες) και αγγούρια και έχει προχωρήσει στην κατασκευή νέου θερμοκηπίου και πάλι με τη μέθοδο της υδροπονίας, για την καλλιέργεια ντομάτας. Το νέο θερμοκήπιο βρίσκεται σε έκταση επιφάνειας 4.032 τ.μ. και για το σχετικό του επενδυτικό σχέδιο εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ύψους €449.680,60, εκ των οποίων το 50% αφορά καθαρή επιχορήγηση.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr