Μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ από την θεσσαλική εταιρεία ΑΗΒ Γκρουπ και πλέον θα διαθέτει τέσσερις γραμμές παραγωγής για την εμφιάλωση του «Θεόνη Φυσικό Μεταλλικό Νερό». 

Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη Βατσουνιά Καρδίτσας σε υψόμετρο 680 μ., όπου το νερό φτάνει με απόλυτη ασφάλεια κατευθείαν από την πηγή Γκούρα των Αγράφων (στα 1.100 μ. υψόμετρο) μέσα από ειδικά προστατευμένο αγωγό. Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, η εταιρεία θα διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής για πλαστική συσκευασία, μία για χάρτινη (ισοθερμικό box) και μία για γυάλινη. Η γυάλινη γραμμή παραγωγής (ύψους 4 εκατ. ευρώ), ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιανουάριο και οι πρώτες γυάλινες φιάλες Θεόνη θα διατεθούν στην αγορά τον Μάρτιο. Αμέσως επόμενος στόχος είναι η παραγωγή ανθρακούχου νερού Θεόνη. 

Παρουσία σε Κίνα, ΗΠΑ, Αυστραλία 

Με τις επενδύσεις αυτές η εταιρεία αυξάνει την παραγωγική δυναμικότητα του εμφιαλωτηρίου, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτησή του από την ελληνική και διεθνή αγορά (εξάγεται ήδη σε 12 χώρες, Γερμανία, Ολλανδία, Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Aυστραλία κ.ά.). Η γυάλινη συσκευασία ανοίγει για την εταιρεία και την αγορά HORECA, μέσω της οποίας αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το μερίδιο αγοράς της. 

Αυτή τη στιγμή το μερίδιό της στην ελληνική αγορά ανέρχεται σε 6% και εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί. Το Θεόνη διαθέτει πηγαία φυσικά χαρίσματα καθώς οι ιδιαίτεροι γεωλογικοί σχηματισμοί της περιοχής και ένα φυσικό φιλτράρισμα, που διαρκεί 2000 χρόνια, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός νερού με σπάνια ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά (pH8, ισορροπημένη σκληρότητα, χαμηλό νάτριο - νιτρικά - χλώριο, απουσία βαρέων μετάλλων), που του έχουν φέρει σε 6 χρόνια 20 διεθνή βραβεία. 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΗΒ Γκρουπ, Δημήτρης Τσέλιος, με καταγωγή από την περιοχή, ήρθε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ το 2013 για να αξιοποιήσει το νερό της πηγής Γκούρα, πιστεύοντας στη μοναδική του ποιότητα και επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο αφού όπως μας είπε «φέραμε το νερό κατευθείαν από την πηγή κι αυτό μας πήρε 2,5 χρόνια επενδύσεων για να το καταφέρουμε, ενώ υπήρχε η λύση της γεώτρησης με την οποία βέβαια το νερό θα έχανε τα σημερινά χαρακτηριστικά του που το κάνουν να ξεχωρίζει και να είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό».

Συνοπτικά στοιχεία

-Κύκλος εργασιών 2018: ~ 10 εκατ. ευρώ, 2016: 5,6 εκατ. ευρώ, 2015: 3 εκατ. ευρώ.

-Παραγωγική δυναμική συσκευασιών τρεις γραμμές συνολικά: 2 πλαστικής, 1 χάρτινης 35.000 φιάλες/ώρα.

-Μερίδιο αγοράς: 6%. Εξαγωγές 2018: 20% του κύκλου εργασιών. Στόχος εξαγωγών: 40% το 2020.

Κατερίνα Δρόσου Foodreporter