Την δημιουργία Κέντρου Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία, ανακοίνωσε από τις  Βρυξέλλες την Τετάρτη ο Κώστας Αγοραστός, επί τη ευκαιρία της βράβευσης της Θεσσαλίας ως από τις τρεις επιχειρηματικές περιφέρειες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου ο Περιφερειάρχης ανέφερε τα εξής: «Το μήνυμά μας συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: «Επενδύστε στη Θεσσαλία». Επενδύστε σε μία Περιφέρεια που διαμορφώνει ένα θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον, μια Περιφέρεια που ανοίγει δρόμους και πρωτοπορεί στην προσπάθεια για την Ελλάδα της παραγωγής και της εργασίας», υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Κ. Αγοραστός και ανακοίνωσε τη δημιουργία Κέντρου Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία «που θα χρηματοδοτεί καινοτόμες επιχειρήσεις από νέους ανθρώπους ώστε να σταματήσουμε το φαινόμενο της μετανάστευσης των νέων μας (brain drain)».

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλία έχουν γίνει πάνω από 2.000 έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δις ευρώ κι έχουν προχωρήσει περισσότερες από 2.540 επενδύσεις από υφιστάμενες και καινούργιες επιχειρήσεις συνολικού ύψους 670 εκατομμυρίων ευρώ με αποτέλεσμα να συγκρατηθούν ή να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Κ. Αγοραστός έθεσε ως κεντρική πολιτική προτεραιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας «τον επαναπροσανατολισμό της περιφερειακής οικονομίας προς τη γνώση και την καινοτομία, την αποδοτικότητα των πόρων και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τη δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι το επιχειρηματικό πνεύμα έχει κεντρικό ρόλο ως το μέσο για τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας, δημιουργία νέου πλούτου και συνεπώς ενδυνάμωσης της κοινωνικής και εδαφικής συνοχής», τόνισε θέτοντας ως «επείγουσα πολιτική προτεραιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας την αντιστροφή των αρνητικών τάσεων σε όλους τους κοινωνικοοικονομικούς δείκτες στην περιοχή».