Σε μια εποχή όπως η σημερινή που αποδεικνύεται καθημερινά ότι τα ορυκτά καύσιμα καταστρέφουν τον πλανήτη υπάρχουν αιρετοί στη Θεσσαλία που πολεμούν την αιολική ενέργεια. Και να σκεφτεί κανείς ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις σχετικές προσφυγές των αρνητών του έργου.

Κοινό μέτωπο κατά των ανεμογεννητριών στην περιοχή των Αγράφων σχηματίζουν οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Αργιθέας Α. Στεργίου, Μουζακίου Φ. Στάθης, Λίμνης Πλαστήρα Π. Νάνος και Καρδίτσας Β. Τσιάκος (νυν Αντιπεριφερειάρχης από τον Νομό Καρδίτσας) μαζί με τον νέο δήμαρχο Αγράφων Αλ. Καρδαμπίκη, ακριβώς μετά την απόρριψη των προσφυγών κατά του αιολικού πάρκου στην περιοχή από συλλόγους και περιβαλλοντικές οργανώσεις. 

Οι πέντε δήμαρχοι συναντήθηκαν παρουσία εκπροσώπων του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ζητώντας με επείγουσα επιστολή στον πρωθυπουργό, τον υπουργό και τους υφυπουργούς Περιβάλλοντος, στον υπουργό Δικαιοσύνης και τους βουλευτές Ευρυτανίας και Καρδίτσας την ανάκληση αδειοδότησης για το έργο εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα Άγραφα, τη σύνταξη νέας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) καθώς και να εξαιρεθεί η συγκεκριμένη περιοχή από τις Περιοχές Αιολικής Προτεραιότητας και Καταλληλόλητας.

Θυμίζει μικρογραφία όσων διαδραματίζονται στην αξιοποίηση του Ελληνικού…

Κ.Τ. thessaliaeconomy.gr

*φωτογραφία αρχείου