Για το ακαδημαϊκό έτος κατάρτισης 2019-2020 εγκρίθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες στο ΙΕΚ Βόλου:

·         Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας

·         Προπονητής Αθλημάτων

·         Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής – Υπηρεσία Ορόφων – Εμπορευματογνωσία)

·         Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)

·         Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα / Web Designer – Developer / Video Games)

·         Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

·         Βοηθός Φαρμακείου

Το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου, συνεχίζοντας την επιτυχημένη εισαγωγή νέων ειδικοτήτων στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε Μαγνησία,  ξεκινά την λειτουργία από το νέο ακαδημαϊκό έτος κατάρτισης 2019-2020 δύο νέων ειδικοτήτων. Πρόκειται για τις ειδικότητες «Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας» και «Προπονητής Αθλημάτων».

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας» δύναται, με την παρουσία οδοντοτεχνίτη, να οργανώσουν το εργαστήριο, να προμηθεύονται τα υλικά και εργαλεία, να φροντίζουν την συντήρηση του εξοπλισμού και τηρώντας τους όρους υγιεινής και ασφάλειας να κατασκευάζουν οποιαδήποτε εργασία περιγράφει ο θεράπων οδοντίατρος. Το αντικείμενο της εργασίας τους είναι η κατασκευή, η επισκευή, η τροποποίηση τεχνητών οδοντικών τμημάτων και οδοντοστοιχιών και η προσθετική δοντιών.