Πρώτο θέμα συζήτησης στη Λάρισα στα μέσα της εβδομάδας, η δημοσιοποίηση της έγκρισης ενός επενδυτικού σχεδίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το οποίο αφορούσε στη δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην πόλη. Η σχετική αίτηση για το επενδυτικό σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε με επιλέξιμο ποσό ύψους 2,4 εκ. ευρώ, υποβλήθηκε από την εταιρεία «INCEPTION ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», η οποία εδρεύει στη Λάρισα και είναι εγγεγραμμένη στο ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών και συνιδιοκτήτης του ομίλου «Animus» Αχιλλέας Νταβέλης.

Το επενδυτικό σχέδιο είχε υποβληθεί προ διετίας, αλλά λόγω του χρονοβόρου της διαδικασίας που απαιτείται, εγκρίθηκε μόλις προ μερικών ημερών. Η επενδυτική πρόταση φέρεται να περιελάμβανε το κτήριο (φωτό) που μόλις το περασμένο Σάββατο εγκαινίασε ο κ. Νταβέλης στη συμβολή των οδών Κύπρου και Σκαρλάτου Σούτσου όπου πλέον στεγάζεται το σύγχρονο πολυιατρείο του ομίλου που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας.

Προφανώς στο μεσοδιάστημα ο επενδυτής αναθεώρησε τον αρχικό προσανατολισμό και προτίμησε να μετατρέψει το πρώην ξενοδοχείο «Δώμα» σε πολυιατρείο κι όχι σε πολυτελές ξενοδοχείο. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως η εταιρεία θα απολέσει το ευεργέτημα του επενδυτικού σχεδίου, εφόσον φυσικά γίνει χρήση ενός διαφορετικού χώρου.

Φυσικά αν τελικά ο κ. Νταβέλης αποφασίσει να προχωρήσει την επένδυση του πεντάστερου ξενοδοχείου σε κάποιο από τα κτήρια ιδιοκτησίας του στο κέντρο όπως π.χ. αυτό στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Παπαναστασίου (το πρώην «Monaco» όπου σε λίγες ημέρες θα λειτουργήσει το εκλογικό κέντρο του δημάρχου Αποστόλου Καλογιάννη) ή του κτηρίου επί της οδού Κύπρου, δίπλα στην κλινική «Animus» αμέσως μετά την πλατεία Εβραίων Μαρτύρων, αυτό είναι κάτι που θα το μάθουμε εν ευθέτω χρόνω…

Α.Ρ. onlarissa.gr