Με μεγάλες προσδοκίες ξεκίνησε η χρονιά για τον όμιλο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ η κατασκευαστική του νοτίου τμήματος του Ε65 η οποία θα αναλάβει και την κατασκευή του βορείου τμήματος του αυτοκινητόδρομου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ ετοιμάζει νέες επενδύσεις που στο σύνολο τους θα ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ.

Αρχικά η μεγάλη συμμαχία με την Αμερικανική Mohegan για την ανάληψη του γιγαντιαίου συμβολαίου για το Integrated Resort Casino στο Ελληνικό. Όντας οι μοναδικοί διεκδικητές, για την ΤΕΡΝΑ σημαίνει ένα τεράστιο συμβόλαιο για κτιριακό έργο που φτάνει το 1 δισ. ευρώ. Πλέον αναμένεται η κοινοποίηση της απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων.

Αν επαληθευθούν οι φήμες, η Hard Rock θα προσφύγει στην ΑΕΠΠ και σαν επόμενο βήμα με ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ. Αν δεν προκύψουν αρνητικές αποφάσεις, τότε θα ανοίξει η οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας και να κατακυρωθεί υπέρ της. Εκτίμηση είναι πως αυτό θα μπορέσει να συμβεί μέχρι το καλοκαίρι και τα έργα να ξεκινήσουν μέσα στο 2020.

Αναφορικά τώρα με το βόρειο τμήμα του Ε65, από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία Οδό, μήκους 64χλμ και κόστους 400 εκατ.ευρώ, στον όμιλο περιμένουν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των  ΥΠΟΜΕ και Κομισιόν.  Ο Φάκελος του μεγάλου Έργου έχει αποσταλεί (από το ΥΠΟΜΕ) τον Μάρτιο του… 2019. Στόχος είναι μέσα στο 2020 η έγκριση του έργου. Η χρηματοδότηση αναμένεται να καλυφθεί από την ΕΤΕπ.

Επίσης μέσα στο 2020 θα ξεκινήσουν σημαντικά έργα στο χώρο της ενέργειας. Ένα από αυτά είναι η μονάδα φυσικού αερίου στην Κομοτηνή. ΜΙΑ επένδυση ύψους 300 εκατ.ευρώ. Αναμένονται και οι παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο για την έναρξη των επενδύσεων σε έργα αντλησοταμίευσης και αποθήκευσης σε Αιτωλοακαρνία και Κρήτη. Πρόκειται για νέες επενδύσεις στο χώρο των ΑΠΕ ύψους 1,5 δισ.ευρώ.

Λ.Ε.thessaliaeconomy.gr