Tην επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  στους κρατικούς ιταλικούς σιδηροδρόμους Ferrovie Dello Stato Italiane SpA, ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης. «Η σύμβαση πώλησης που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αποικιοκρατικού χαρακτήρα και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών την επαναδιαπραγματεύεται, προκειμένου να βελτιώσει τους όρους για το ελληνικό Δημόσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων ύψους 4,5 δισ. ευρώ με στόχο να συνδέσει τους μεγάλους λιμένες της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο, αναβαθμίζοντας έτσι τον στρατηγικό τους ρόλο.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το μεγάλο αυτό πρόγραμμα επιβεβαιώνει την «απόφαση για ανάπτυξη και βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου, ενός φιλοπεριβαλλοντικού και πράσινου μέσου μεταφοράς» και πρόσθεσε ότι: «Τα μεγάλα έργα του ανταγωνιστικού διαλόγου, ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν ξεκινήσει και αποτελούν αντικείμενο  ενδιαφέροντος από πολλές μεγάλες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού».

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον ΟΣΕ, ανακοίνωσε πως προγραμματίζονται προσλήψεις και μετατάξεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ενίσχυσή του, διευκρινίζοντας ότι οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, «όπως κάνει πάντα η δική μας κυβέρνηση».

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr