Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται θαμμένοι δίπλα στον Πηνειό ποταμό, στο τμήμα του νομού Τρικάλων προς την περιοχή των Ρογγίων.

Πρόκειται για την κρυμμένη ντροπή της πόλης, μια παράνομη χωματερή του Δήμου Τρικκαίων που λειτουργούσε πριν από αρκετά χρόνια, προτού φυσικά δημιουργηθεί ο σημερινός ΧΥΤΑ στην περιοχή της Παλαιοσαμαρίνας.

Είναι τόσα πολλά τα παλιά σκουπίδια στην περιοχή, που έχουν περιορίσει ακόμα και την ευρεία κοίτη του Πηνειού. Ουδείς βέβαια τολμούσε μέχρι τώρα να πειράξει τον θαμμένο όγκο γιατί η όποια αστοχία θα μπορούσε να πνίξει κάθε ζωή στο ποτάμι από τα βουνά των απορριμμάτων, μέρος των οποίων θα κατέληγε στη θάλασσα.

Να όμως που βρέθηκε λύση. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, ενέκρινε κονδύλι 6 εκ. ευρώ για την υλοποίηση ενός σχεδίου αποκομιδής που θα σημάνει την απομάκρυνση του κινδύνου και την “απελευθέρωση” του ποταμού.

Η σχετική εργολαβία αναμένεται να διαρκέσει ίσως και έναν ολόκληρο χρόνο, με δεκάδες φορτηγά να μεταφέρουν καθημερινά το επονείδιστο φορτίο στον υπάρχοντα ΧΥΤΑ.

Τα λάθη και οι παραλείψεις των αιρετών αρχόντων κοστίζουν και όπως πάντα τον λογαριασμό πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr