Καινοτόμος όσο λίγοι ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, προσπαθεί με απανωτά ...ψηφιακά χτυπήματα να πατάξει την γραφειοκρατεία και την κακοδαιμονία της "αντίληψης Δημοσίου" στον Δήμο του. Αν βοηθούσε η νομοθεσία θα είχε καταφέρει πολλά περισσότερα αλλά δεν φαίνεται να το βάζει κάτω. Τελευταίος του πόθος η κατάργηση τής έγχαρτης επικοινωνίας και η καθιέρωση ενός ψηφιακού περιβάλλοντος, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς λάθη και χωρίς κόστος για τον δημότη. Ήδη εξασφάλισε και "ΑΤΜ" (πιστοποίηση με κωδικούς taxis) χορήγησης πιστοποιητικών μέσω ίντερνετ. Μέχρι να το καθιερώσει πλήρως, εγκαινίασε ...υπηρεσία κούριερ του Δήμου για αποστολή εγγράφων κατ΄οίκον για δημότες που δεν είναι εύκολο να πάνε στις δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου και να τα παραλάβουν.

Ο δήμαρχος μάλιστα ανέβασε στην σελίδα του στο Fb την φωτογραφία του δικύκλου διανομής πιστοποιητικών (αριστερά) με την παρακάτω επεξηγηματική λεζάντα:

"Έτοιμο να σας φέρει τα πιστοποιητικά στο σπίτι, απλά τηλεφωνώντας στο 24310-20000! Η νέα δωρεάν υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων, σας φέρνει ό,τι έγγραφο θέλετε, μέχρι να αποφασίσουμε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε χαρτί στην Ελληνική δημόσια διοίκηση!".

Κ.Τ.