Έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις; 6:30 το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Γ Σεπτεμβρίου και Μάρνης (φωτό), σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο φάκελο ο οποίος εξερράγη αμέσως μόλις ανοίχτηκε ο φάκελος από τον πρώην πρωθυπουργό.

Τα τζάμια του αυτοκινήτου, που είναι αλεξίσφαιρα δεν θρυμματίσθηκαν. Άνοιξαν οι αερόσακοι και βγήκε καπνός. Πίσω από το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός, έχει τραύματα στον θώρακα, στην κοιλιακή χώρα και στα κάτω άκρα με τους γιατρούς να κρίνουν πως η κατάστασή του δεν κρίνεται πολύ σοβαρή.Ήδη, κατά πληροφορίες, ο κ.  Παπαδήμος μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό όπου θα νοσηλευτεί προληπτικά στην ΜΕΘ.Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό και του οδηγού του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι πιθανό να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Υγεία, καθώς οι γιατροί θέλουν να ελέγξουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα τραύματα στην κοιλιακή χώρα.

Ο κ. Παπαδήμος έχει τις αισθήσεις του ενώ οι γιατροί αναμένουν τα αποτελέσματα της αξονικής τομογραφίας προκειμένου να δουν ποια τραύματα ακόμα έχει ο πρώην πρωθυπουργός από την έκρηξη αφού το σώμα του απορρόφησε μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος.

Νεώτερες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν πως οι γιατροί προχωρούν άμεσα σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα για τον κ. Παπαδήμο.