Θορυβημένο από την επενδυτική νωχελικότητα το υπουργείο Oικονομίας και Aνάπτυξης ετοιμάζει τροποποιήσεις στον αναπτυξιακό νόμο προκειμένου να καταστεί πιο φιλικό το περιβάλλον για τους υποψήφιους επενδυτές, διευκολύνοντας κυρίως την άντληση πρόσθετης ρευστότητας σε καιρούς «χαλεπούς» για τις χρηματοδοτήσεις των σχεδίων των επιχειρήσεων.

Eιδικότερα, οι τροποποιήσεις αφορούν τη φορολογική απαλλαγή, όπου ο επενδυτής δεν θα τη δικαιούται με την ολοκλήρωση της επένδυσης, αλλά με το όταν αυτή θα φτάνει στο 50% της υλοποίησης, ενώ αντί να επωφελείται του 25% της φοροαπαλλαγής ετησίως, θα παίρνει το 1/3, δηλαδή το σύνολο της φοροαπαλλαγής θα υλοποιείται σε τρία αντί για τέσσερα χρόνια, Στόχος των παραπάνω η δυνατότητα χορήγησης πρόσθετης ρευστότητας στις επιχειρήσεις, νωρίτερα, με ένα τεχνικό και διοικητικό έλεγχο, που θα επιτρέψει σε κάποιες επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να βρουν νέα κεφάλαια να συνεχίσουν το υπόλοιπο της επένδυσής τους.

Tρίτο σημείο αφορά τις μεγάλες επενδύσεις μείζονος μεγέθους, όπου των ανώτερο όριο ανεβαίνει στα 7 εκατ. ευρώ αντί 5 εκατ. που ήταν μέχρι τώρα, με φορολογική απαλλαγή στο 50% και σε 3 αντί για 6 χρόνια.

deal