Ανάδοχος για το έργο των υπερυψωμένων διαβάσεων στο κέντρο του Βόλου, αναδείχθηκε στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου την Τετάρτη. Δηλαδή για την κατασκευή πεζοδρόμων που τέμνουν κάθετα την άσφαλτο διακόπτοντας τη συνέχεια του δρόμου και αποκαθιστώντας την επικοινωνία των απέναντι πεζοδρομίων. Ο ανάδοχος θα αναλάβει επίσης και την κατασκευή των υπερυψωμένων διαβάσεων και μαζί τους δύο κυκλικούς κόμβους στη Ν. Ιωνία, 

Πρόκειται για την εταιρεία Βασιλική Στεργιούλα και ΣΙΑ Ε.Ε., η οποία προσέφερε έκπτωση 2,04%, με το κόστος του έργου να διαμορφώνεται στο 1.176.724,94 ευρώ. Η εταιρεία συμμετείχε σε ανοιχτό ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογράψει σύμβαση. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν, όπως έχει ανακοινωθεί, την 1η Σεπτεμβρίου.

Το μέτρο των υπερυψωμένων διαβάσεων φέρνει τους οδηγούς των αυτοκινήτων αντιμέτωπους με ένα βατό φυσικό εμπόδιο που πρέπει να «υπερβούν», το οποίο όμως λειτουργεί ως «μειωτής ταχύτητας». Αυτό το μέτρο εξάλλου εντάσσεται και στην κατηγορία των μέτρων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας μέσα στις πόλεις.

Η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας αποφάσισε τη χωροθέτηση υπερυψωμένων διαβάσεων σε διάφορα σημεία της πόλης όπως:

στο σύνολο των υφιστάμενων πεζοδιαβάσεων που βρίσκονται στις προσβάσεις και στις εξόδους των κυκλικών κόμβων,

στις υφιστάμενες πεζοδιαβάσεις της οδού Λαμπράκη, απέναντι από το Δημαρχείο Βόλου,

στις υφιστάμενες πεζοδιαβάσεις της οδού Δημητριάδος από την Ι. Καρτάλη έως τη Βλαχάβα για τη διασφάλιση της πρόσβασης στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου,

στις υφιστάμενες πεζοδιαβάσεις των παρόχθιων οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη

στις διασταυρώσεις των οδών Γ. Καρτάλη- Κοραή, Γαλλίας- Γκλαβάνη και Μεταμορφώσεως- Γιάννη Δήμου.

Το έργο περιλαμβάνει και τους δύο πρώτους κυκλικούς κόμβους στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Δοξοπούλου και η δεύτερη στη διασταύρωση των οδών Φυτόκου, Παρασκευοπούλου και Σκοπέλου στη Ν. Ιωνία.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr