Με «Νορβηγικό πνεύμα» ξαναμπαίνει ο Βόλος στο παιχνίδι της κρουαζιέρας, αφού το πολυτελές Norwegian Spirit της Norwegian Cruise Line, θα πιάσει στο λιμάνι της πόλης μας. Σύμφωνα ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού το Norwegian Spirit θα χρησιμοποιήσει τον Πειραιά ως Homeport για πρώτη φορά και τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 19 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Νοεμβρίου, ενώ, συνολικά θα πραγματοποιηθούν 31 κρουαζιέρες.

Σύμφωνα με την τουριστική πράκτορα και μέλος της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου, ο Βόλος θα βγει ωφελημένος από την εκκίνηση αυτής της κρουαζιέρας, αφού θα αποτελέσει ενδιάμεσο σταθμό για 11 από τις 31 κρουαζιέρες που θα κάνει στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ξέσπασμα του κορονοϊού στην Κίνα έχει οδηγήσει τις εταιρίες κρουαζιέρας σε αλλαγή των δρομολογίων με συνέπεια να ωφελούνται οι Μεσογειακές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του του Υπ.Τουρισμού «τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα της εκκίνησης κρουαζιέρας είναι πάντοτε στις επιδιώξεις του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς βάσει στατιστικών, τα χρήματα που δαπανά ο κάθε επιβάτης στο λιμάνι αναχωρητής είναι τετραπλάσια -περίπου 210 ευρώ κατά μέσο όρο παγκοσμίως ανά επιβάτη- από αυτά που δαπανά όταν είναι επιβάτης transit. Αν συνυπολογίσουμε και ότι το συγκεκριμένο πλοίο θα δέσει πάνω από 160 φορές σε άλλα ελληνικά λιμάνια κατά τη διάρκεια της σεζόν, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι το κάθε πλοίο που ξεκινά από ένα ελληνικό λιμάνι.

Στόχος του Υπουργείου Τουρισμού είναι να αυξηθούν κατακόρυφα οι εταιρείες και τα πλοία που θα επιλέγουν έναν ελληνικό προορισμό για εκκίνηση της κρουαζιέρας τους και για το σκοπό αυτό, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, είχε και θα έχει στο προσεχές διάστημα και άλλες συναντήσεις με τις διοικήσεις των μεγαλύτερων εταιρειών ώστε να προωθήσει περαιτέρω το Homeporting στην Ελλάδα.»

Το μήκους 268 μέτρων σκάφος, μπορεί να μεταφέρει έως 2414 επιβάτες και 1125 μέλη πληρώματος, ταξιδεύει με σημαία Μπαχαμών και φέτος υπέστη ολική ανακαίνιση.

magnesianews.gr