Σε έναν ενοικιαστή και όχι σε τρεις θα ενοικιαστούν τα τρία ισόγεια καταστήματα στο δημοτικό πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, εγείροντας τις αντιδράσεις των μειοψηφιών.  

Ειδικότερα, ενώ πριν λίγο χρονικό διάστημα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει τις διαδικασίες προκειμένου να ενοικιαστούν τρία ισόγεια καταστήματα στο παρκινγκ της Φιλελλήνων, στη χθεσινή του συνεδρίαση, υπήρχε η εισήγηση για τη διενέργεια δημοπρασίας και των τριών μισθίων, κατάστημα Ε1 εμβαδού 252,35 τμ, Ε2 εμβαδού 250,28 μ2 και Ε3 εμβαδού  86,15 μ2,   ως ενιαία μίσθωση, για να δοθεί αφενός η δυνατότητα στον πλειοδότη να  διαμορφώσει (π.χ. συνένωση των δύο ή και των τριών ισογείων καταστημάτων)  και να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τα ως άνω μίσθια και αφετέρου στον εκμισθωτή-δήμο να επιτύχει υψηλότερο μίσθωμα.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ   m2
E1

 

 

ΥΠΟΓΕΙΟ

ΙΣΟΓΕΙΟ

Α’ ΟΡΟΦΟΣ

48,81

113,91

89,63

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ   m2
Ε2 ΥΠΟΓΕΙΟ

ΙΣΟΓΕΙΟ

Α’ ΟΡΟΦΟΣ

68,60

103,66

78,02

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ   m2
Ε3 ΥΠΟΓΕΙΟ

ΙΣΟΓΕΙΟ

Α’ ΟΡΟΦΟΣ

32,83

53,32

 

Η πρόταση αυτή της δημοτικής αρχής έφερε την αντίδραση των μειοψηφιών. Η κ. Καπούλα τόνισε για ακόμη μια φορά πως το έργο δεν έχει πάρει άδεια, ενώ σε στάδιο αναθεώρησης βρίσκεται και η νέα οικοδομική του άδεια. Η ίδια χαρακτήρισε ρίσκο έναν τέτοιο διαγωνισμό, και η παράταξή της ψήφισε κατά της συνολικής ενοικίασης και των τριών καταστημάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Αποστολάκης σχολίασε πως αυτός δεν είναι σοβαρός σχεδιασμός απο τη δημοτική αρχή, καθώς πριν από λίγο χρονικό διάστημα το ΔΣ κλήθηκε να αποφασίσει την ενοικίαση για κομμάτι- κομμάτι , ενώ τώρα προωθείται άλλος τρόπος διάθεσης των καταστημάτων. Σημείωσε πως δεν υπάρχει τιμή εκκίνησης και πως θα έπρεπε ο Δήμος να είχε εκφράσει το τι προσβλέπει σε οικονομικό επίπεδο για να δει εάν είναι συμφέρουσα τα οικονομικά μεγέθη.

Ο κ. Μαυρογιάννης από την α ελάσσονα μειοψηφία χαρακτήρισε αυτή την εισήγηση ως παλινωδία τη δημοτικής αρχής, αναρωτήθηκε τον λόγο για τον οποίο υπάρχει αλλαγή στον τρόπο ενοικίασης των εν λόγω καταστημάτων και τόνισε πως η δημοτική αρχή προχωρά χωρίς πρόγραμμα.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Ριζόπουλος από τη Λαϊκή Συσπείρωση που έκανε λόγο για φωτογραφική αλλαγή. «προφανώς θα έχει βρεθεί ένας επιχειρηματίας να ενοικιάσει και τα τρία καταστήματα», σημείωσε και τόνισε πως αυτή η αλλαγή δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και θα μπορούσε με την ενοικίαση των τριών ξεχωριστών καταστημάτων να επωφεληθούν και μικροί επαγγελματίες.

Οι μειοψηφίες ψήφισαν αρνητικά στην πρόταση αυτή, η οποία όμως πέρασε χάρη στην πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη.

Magnesianews.gr