Την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ολλανδική αγορά μέσω της συνεργασίας που διατηρεί με την Amsterdam Cheese Company, σχεδιάζει η Black Garlic DownVillage, εταιρεία παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης μαύρου σκόρδου από το Κατηχώρι Πορταριάς.

Στο μεταξύ η Πηλιορείτικη επιχείρηση σχεδιάζει να μεταστεγάσει την παραγωγή της σε νέες εγκαταστάσεις στη ΒΙ.ΠΕ Βόλου, δημιουργώντας ένα νέο εργοστάσιο-  επένδυση που υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε €500 χιλ.

Το portfolio της Black Garlic DownVillage διαθέτει 14 συνολικά προϊόντα, από τυροκομικά, αλείμματα, αλλαντικά, χαβιάρι και σοκολάτα με μαύρο σκόρδο, ενώ σχεδιάζει να κυκλοφορήσει οκτώ νέους κωδικούς, όπως spread και νέα κέτσαπ, τα οποία θα διατεθούν μετά το καλοκαίρι στην αμερικανική αγορά.

Το μαύρο σκόρδο είναι ένα προϊόν που προκύπτει από μια ήπια διαδικασία, στην οποία υπόκειται το λευκό, που διαρκεί περίπου δύο μήνες. Μετά τη ολοκλήρωσή της, το σκόρδο καθαρίζεται στο χέρι και μεταποιείται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Πήλιο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η Black Garlic DownVillage συνεργάζεται με παραγωγούς από τον Πλατύκαμπο για την πρώτη ύλη, ενώ, κατά μέσο όρο, η ετήσια παραγωγή είναι περίπου 15 – 20 τόνοι λευκό σκόρδο.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Στέλλα Αυγουστάκη FnB daily)