Κορυφώνεται η αγωνία για την επόμενη ημέρα των δύο παραγωγικών μονάδων που διαθέτει η Χαλυβουργία Ελλάδος στη Μαγνησία μετά την κρίση που έχει πλήξει τον κλάδο.

Η εταιρεία, που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους, προσδοκά σε ελκυστική ρύθμιση του τραπεζικού δανεισμού της αφού προηγηθεί η πώληση του μειοψηφικού ποσού των 50 εκ. ευρώ (σ.σ. από το κοινοπρακτικό δάνειο) που έχει δρομολογήσει η Eurobank.  Ο συνολικός δανεισμός αγγίζει τα 340 εκατ ευρώ. 

Ο όμιλος στο μεσοδιάστημα πληρώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις υπόλοιπες τράπεζες (Alpha, Πειραιώς, Εθνική), μόνο τόκους και περιμένει την πώληση από την Eurobank για να πετύχει κούρεμα – άνω του 50% – και μια βιώσιμη ρύθμιση σε βάθος χρόνου.

Η οικογένεια Μάνεση έχει αδρανοποιήσει το εργοστάσιο του Ασπρόπυργου και διατηρεί εν λειτουργία τα δύο άλλα της Μαγνησίας:

Χαλυβουργείο Βελεστίνου

Στις εγκαταστάσεις του Βελεστίνου, οι οποίες καλύπτουν 265.000 τ.μ., λειτουργεί το χαλυβουργείο της βιομηχανικής μονάδας του Βόλου.  Με συνεχείς επενδύσεις σε μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό και τον πλήρη εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας σε ημιέτοιμο προϊόν (μπιγιέτα) ξεπερνά τους 700.000 τόνους.

Ελασματουργείο & Εργοστάσιο Πλεγμάτων Βόλου

Οι εγκαταστάσεις του Βόλου, συνολικής έκτασης 145.000 τ.μ., περιλαμβάνουν ελασματουργείο επιμήκων προϊόντων, εργοστάσιο παραγωγής πλεγμάτων και στεγασμένες αποθήκες φύλαξης χαλύβων και πλεγμάτων.  Από το 1963 η μονάδα του Βόλου επιτυγχάνει σταθερή αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας. Με την εγκατάσταση νέου ελασματουργείου και ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου πλεγμάτων, η ετήσια δυναμικότητα της μονάδας σε τελικά προϊόντα ξεπερνά σήμερα τους 600.000 τόνους.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr