Η Tetra Pak ανακοίνωσε πως πελάτες της στην Ευρώπη ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν χάρτινα καλαμάκια στις συσκευασίες της, τονίζοντας πως αυτή η κίνηση κάνει την Tetra Pak την πρώτη εταιρεία χάρτινης συσκευασίας που θα παρέχει χάρτινα καλαμάκια για τις συσκευασίες της στην Ευρώπη. 

Η εταιρεία επιπλέον ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημοσιεύσει και να μοιραστεί τις καινοτομίες γύρω από τα χάρτινα καλαμάκια, καθώς και τις περαιτέρω εξελίξεις, στηρίζοντας έτσι τη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών του κλάδου για τη δημιουργία εναλλακτικών λύσεων στα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης. 

Κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμο χαρτί με πιστοποίηση FSC™ όπως η υπόλοιπη συσκευασία, το νέο χάρτινο καλαμάκι θα είναι αρχικά διαθέσιμο για 3 μικρές συσκευασίες που χρησιμοποιούνται κυρίως για γαλακτοκομικά προϊόντα και ροφήματα για παιδιά, αυτές είναι οι: Tetra Brik® Aseptic 200 Base και Tetra Brik® Aseptic 200 Base Crystal. 

Η πιλοτική εφαρμογή για τα χάρτινα καλαμάκια ξεκίνησε σε περιορισμένο αριθμό, καθώς η εταιρεία αναπτύσσει την παραγωγή τους στη Λισαβώνα της Πορτογαλίας.

X.Ψ.