Στις δύο μεγάλες προκλήσεις για τις οποίες προετοιμάζεται το Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης ενόψει της νέας ΚΑΠ, αναφέρθηκε χθες ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγ. Αποστόλου, κατά τη διάρκεια του 4ου Συνεδρίου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Economist που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα. 

Ο κ. Αποστόλου αναλύοντας την πολιτική του τόνισε πως «η πρώτη, αφορά στην αυστηρή στοχοθέτηση της χρήσης και στην άριστη αξιοποίηση των πόρων της ΚΑΠ. Για τον λόγο αυτό στηρίζουμε τις θέσεις ώστε να μην μειωθεί ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ. Η δεύτερη πρόκληση αφορά στην υπηρέτηση του στρατηγικού σχεδίου στον αγροτικό χώρο, που έχει ήδη κατατεθεί και στους θεσμούς. Προς αυτή την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε για την πλήρη αξιοποίηση των πόρων του ΠΑΑ 2014-2020 ύψους 5,6 δισ. ευρώ (4,7 δισ. κοινοτικοί και 0,9 δισ. εθνικοί), τον εξορθολογισμό των άμεσων ενισχύσεων και τον ανασχεδιασμό της αγροτικής οικονομίας».

Έκλεισε δε την ομιλία του με υπόσχεση για την υλοποίηση μίας βασικής δέσμευσης της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα, την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας ή ταμείου χρηματοδότησης αγροτικού χαρακτήρα.

Γιώργος Ρούστας (Ελευθερία)