“Κουφόβραση” παρά το ανοιξιάτικο ψύχος επικρατεί στις τάξεις του Επιμελητηρίου Λάρισας. Αιτία η ...αγροτική στροφή που επιχειρεί η νέα διοίκηση του φορέα, με αποκορύφωμα την πρωτοβουλία της να αιτηθεί και να λάβει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ άδεια λειτουργίας Πύλης Α’ για την συμπλήρωση δηλώσεων ΟΣΔΕ από αγρότες.

Πρόκειται δηλαδή για μια δουλειά που κάνουν, χρόνια τώρα, οι αγροτοενώσεις και άλλοι πιστοποιημένοι ιδιωτικοί φορείς του αγροτικού χώρου.

Μάλιστα στο νομό Λάρισας παρόμοια άδεια κατέχουν ήδη 17 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγροτικές επιχειρήσεις. Κάποιες δε από αυτές είναι μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου και ήδη αισθάνονται άβολα βλέποντας για πρώτη φορά να τους ανταγωνίζεται ο ίδιος ο επαγγελματικός τους φορέας.

Η άδεια από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εγκρίθηκε στο όνομα της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Λάρισας, η οποία Αναπτυξιακή πάντως αποκαλύφθηκε αίφνης πως δεν έχει νομιμοποιημένη διοίκηση καθώς η θητεία του Διοικητικού της Συμβουλίου έχει λήξει από τις ...31 Δεκεμβρίου 2016. Τούτων δοθέντων παραμένει άγνωστο ποιος τελικά υπέγραψε στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την χορήγηση της άδειας ΟΣΔΕ.

Η στροφή του Επιμελητηρίου στα αγροτικά δεν είναι άσχετη, βεβαίως, από την επαγγελματική ενασχόληση του προέδρου Σωτήρη Γιαννακόπουλου ο οποίος, ως γνωστόν, διατηρεί αγροτική επιχείρηση στα Φάρσαλα.

Τη δουλειά πάντως με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ αγροτών- η οποία σημειωτέον αφήνει σημαντικά περιθώρια κέρδους σε όποιον την κάνει, θα την τρέξει για λογαριασμό της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Παπαλέξης. Μάλιστα λέγεται ότι έκανε ήδη “κολεγιά” με τον γνωστό αστέρα του χώρου Χρήστο Σιδερόπουλο ο οποίος θα μεταφέρει στο Επιμελητήριο τεχνογνωσία από την αξέχαστη ΕΑΣ Λάρισας.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, αύριο Τρίτη, καθώς η συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας αναβλήθηκε. Ίσως μάθουμε περισσότερα, καθώς κάποιοι θα απαιτήσουν εξηγήσεις για το που πάνε τα πράγματα…

Κώστας Τόλης