Στα 20 εκ. ευρώ ανήλθε το 2018 τζίρος της Λαρισινής Χαλβαδοποιίας “Όλυμπος” Παπαγιάννη, με τις εξαγωγές να ανέρχονται σε 7 εκ. ευρώ και την καθαρή κερδοφορία να υπερβαίνει τα 2 εκ. ευρώ.

Η θεσσαλική επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1949 και σήμερα απασχολεί 120 εργαζόμενους, είναι ο δεύτερος παίκτης στην εγχώρια αγορά χαλβά πίσω από την “Αφοί Χαϊτογλου” και εξάγει τα προϊόντα της σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στο Μελισσοχώρι Λάρισας σε ιδιόκτητο οικόπεδο 22.000 τ.μ., με εμβαδόν 7.300 τ.μ. Διαθέτει πέντε κύριες γραμμές παραγωγής για την παρασκευή και συσκευασία χαλβά, ταχινιού, παστελιού, σουσαμιού και μαρμελάδας. 

Σήμερα η «Αφοί Παπαγιάννη» παράγει ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων με βάση το σουσάμι: χαλβά, ταχίνι, παστέλι και σησαμόσπορο αρτοποιίας, καθώς και μια σειρά από μαρμελάδες φρούτων, λουκούμια, μέλι και gλυκόζη. Τα προϊόντα της «ΟΛΥΜΠΟΣ» και «ΑΛΦΑ» κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε πολλά μικρά σημεία πώλησης, όσο και σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ.

Διαθέτει επίσης προϊόντα για επαγγελματική χρήση και catering ενώ έχει έντονη παρουσία και στην αγορά του PL. Aπό το 1992 ανέπτυξε μια σειρά από πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα όπως ταχίνι, χαλβά και παστέλι, που γνωρίζουν επιτυχία στο εξωτερικό και αυξανόμενη ζήτηση στην Ελλάδα.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr