Mε το 25% της χωρητικότητάς αναμένεται να ανοίξουν την επόμενη Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, τα οποία παραμένουν σε καθεστώς lockdown από τον Μάρτιο. Ωστόσο, αυτό το ποσοστό χωρητικότητας δεν επιτρέπει στα εστιατόρια να καταγράψουν υψηλούς τζίρους, καθώς οι ιδιοκτήτες θα διατηρούν το υψηλό κόστος λειτουργίας, έχοντας λιγότερους πελάτες. 

Fine-dining εστιατόρια, όπως το o.d.o. by Odo, προσαρμόζουν τη διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και τα menu τους στη νέα κανονικότητα. Συγκεκριμένα, το o.d.o. by Odo, δεν θα έχει διαθέσιμο τον 14 ατόμων πάγκο του γύρω από την κουζίνα, αλλά μέχρι οκτώ άτομα θα μπορούν να απολαύσουν το menu του Chef Hiroki Odo, σε private dining room, ενώ στους πελάτες, που θα εισέρχονται στο εστιατόριο, θα γίνεται έλεγχος θερμοκρασίας.

Το εστιατόριο, το οποίο πέρυσι κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin, σκοπεύει να διατηρήσει και τον εξωτερικό του χώρο, έως ότου αυξηθεί το όριο χωρητικότητας, προσδοκώντας σε αύξηση πωλήσεων, ώστε να ανταποκριθεί στα έξοδα λειτουργίας του.

Άλλα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, όπως το Porter House Bar και το Grill στο Time Warner Center του Μανχάταν, αναμένουν να ανοίξουν, όταν το όριο χωρητικότητας είναι στο 50%.

thessaliaeconomy.gr