Πτώση της τάξεως του 23,9% παρουσίασαν οι συγκρίσιμες πωλήσεις των καταστημάτων McDonald’s παγκοσμίως κατά το β’ τρίμηνο 2020, συγκριτικά με το β’ τρίμηνο 2019, εξαιτίας των επιπτώσεων του κορονοϊού, καθώς κατά το συγκεκριμένο τρίμηνο τα εστιατόρια της αλυσίδας είτε έκλεισαν, είτε λειτουργούσαν μόνο με delivery και drive-thru. Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα διατηρεί κατάστημα στη Λάρισα, στο χώρο του πρώην Τράβελ Στοπ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου βρίσκεται πάνω από το ένα τρίτο των καταστημάτων McDonald’s, η  μείωση των πωλήσεων περιορίστηκε στο 8,7%. Ο συνολικός τζίρος του ομίλου διαμορφώθηκε στα 3,76 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένος κατά 30,5% έναντι του β’ τριμήνου 2019.

Τα λειτουργικά κέρδη συρρικνώθηκαν κατά 58%, στα 961,1 εκατ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 483,8 εκατ. δολάρια, μειωμένα κατά 68% σε ετήσια βάση. Πάντως, με τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών ανά τον κόσμο, οι πωλήσεις της εταιρείας έχουν βελτιωθεί, δημιουργώντας προσδοκίες για μία μετριοπαθή ανάκαμψη.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr